EUROLYGA 2023

Berlyne – dar vienas smūgis Rūtai Meilutytei: išmušta iš vėžių nepateko į finalą

Diskvalifikacijos sukrėsta Rūta Meilutytė pasaulio taurėje Berlyne patyrė dar vieną smūgį. Geriausia Lietuvos plaukikė nesugebėjo patekti į 100 m plaukimo krūtine finalą. Pirmadienį trumpajame – 25 m – baseine R.Meilutytė varžėsi 100 m atrankoje.

 R.Meilutytė 200 m rungtyje buvo diskvalifikuota.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R.Meilutytė 200 m rungtyje buvo diskvalifikuota.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2017, 1:02 PM

Čia ji visiškai netikėtai distanciją įveikė per 1:08,20 ir liko už finalo ribos. Savo plaukime R.Meilutytė buvo ketvirtoji. R.Meilutytės plaukime greičiausia buvo jamaikietė Alia Atkinson (1:05,71). Antrąją ir trečiąją vietas užėmė italės Arianna Castiglioni (1:06,44) ir Sara Franceschi (1:07,81). 

Iš viso greičiausia atrankoje buvo suomė Jenna Laukkanen (1:04,87). Pirmajame plaukime į finalą prasimušė penkios sportininkės. 

Bendroje įskaitoje R.Meilutytė buvo devinta. Aštuntąją vietą užėmė S.Franceschi. 

Savaitgalį R.Meilutytė varžėsi ir 200 m plaukimo krūtine varžybose, tačiau buvo diskvalifikuota. R.Meilutytei buvo mesti kaltinimai naudojant neleistiną techniką – sportininkė panėrusi po vandeniu atliko daugiau judesių nei leistina. 

Lietuvos plaukimo federacija (LPF) jau viešai teigė, kad ketina kreiptis į Tarptautinę plaukimo federaciją (FINA) „dėl išsamesnio taisyklių apibrėžimo, nes plaukikės judesiai yra nevalingi ir juos daro nemaža dalis sportininkų, tuo tarpu pranašumo starte ar posūkiuose jie nesuteikia."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.