EUROLYGA 2023

Po netikėtos diskvalifikacijos – planas ginti Rūtos Meilutytės garbę

Rūta Meilutytė pasaulio taurės etape Berlyne sulaukė skaudaus organizatorių kirčio. Geriausia Lietuvos sportininkė 200 m plaukimo krūtine rungtyje buvo diskvalifikuota, o to priežastimi tapo dar per pasaulio čempionatą Budapešte norvegų iškelta teorija.

 R.Meilutytė buvo diskvalifikuota 200 m plaukimo krūtine rungtyje.<br> D.Umbraso nuotr.
 R.Meilutytė buvo diskvalifikuota 200 m plaukimo krūtine rungtyje.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2017, 8:35 AM, atnaujinta Aug 7, 2017, 8:47 AM

„Plaukimą prižiūrėję teisėjai nusprendė, kad Lietuvos plaukikė atliko papildomą judesį kojomis panėrus po vandeniu, tačiau neatskleidė, kuriuo metu pažeidimas buvo atliktas – ar startuojant, ar po kažkurio posūkio“, - pranešė Lietuvos plaukimo federacija (LPF). 

Kai R.Meilutytė dar varžėsi Budapešte, apie galimą lietuvės pažeidimą prabilo norvegų leidinys „Dagbladet“, kuris pasitelkė plaukimo specialistus.

Buvo teigiama, kad R.Meilutytė „sukčiauja“, nes po vandeniu atlieka daugiau judesių nei įmanoma. Tačiau ir patys norvegų ekspertai abejojo, ar tai tikrai suteikia papildomą pranašumą.

„Jai šis čempionatas – ne pats geriausias, – sakė TV2 ekspertas Sanderis Smordalas. – Gal ir galima ką nors dėl to laimėti, bet viskas priklauso nuo technikos. Bet manau, kad po tobulo starto galima daugiau pralaimėti nei išlošti, nes tada kūnas atsiduria neteisingoje padėtyje.“

LPF jau pranešė, kad planuoja kreiptis į Tarptautinė plaukimo federaciją (FINA).

„Dėl išsamesnio taisyklių apibrėžimo, kadangi šie plaukikės judesiai yra nevalingi ir juos daro nemaža dalis sportininkų, tuo tarpu pranašumo starte ar posūkiuose jie nesuteikia“, - rašoma ltuswimming.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.