EUROLYGA 2023

Rusijos priglausto australo laimė: išgyrė Vladimiro Putino požiūrį

Rusija ir vėl demonstruoja gerumą užsienio sportininkams. Jau ne vieną kartą po savo sparneliu buvo priglaustas kitoje šalyje gimęs atletas, o praėjusią savaitę Vladimiras Putinas nusprendė suteikti šalies pilietybę tituluotam Australijos dviračių treko meistrui Shane'ui Perkinsui.

 S.Perkinsas džiaugiasi galimybėmis Rusijoje<br> AFP/Scanpix nuotr.
 S.Perkinsas džiaugiasi galimybėmis Rusijoje<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2017, 12:06 PM, atnaujinta Aug 21, 2017, 12:28 PM

Nors sportininkas Australijai iškovojo ne vieną medalį, tarp kurių ir bronzos apdovanojimas sprinto rungtyje Londono olimpinėse žaidynėse, 2015-aisiais gimtosios šalies komandoje jam nebeliko vietos. 

Sh.Perkinsas nebuvo įtrauktas tarp kandidatų į nacionalinę dviračių treko komandą ir turėjo praleisti 2016-ųjų Rio olimpines žaidynes.

Po tokių sprendimų sportininkas jautėsi nusivylęs, tačiau nepalūžo. Jo kelias pasuko į Rusiją, kur sėkmingai treniravosi Sankt Peterburgo mieste. Prisijungęs prie vietinių dviračių treko meistrų, nacionaliniame čempionate jis atstovavo Maskvos komandai ir su šia iš karto iškovojo aukso apdovanojimą.

Sh.Perkinsas neslepia – jo svajonė yra dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse. Ir panašu, kad ši tapo kur kas realesnė, kai jį pasiekė palankios žinios. Jo prašymas suteikti Rusijos pilietybę buvo patvirtintas, o nuo šiol jis galės būti šios šalies komandos dalimi taptautinėse varžybose.

„Rusijos dviračių federacija suteikė man naują galimybę įgyvendinti savo svajones ir dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse, kurios man turi didelę svarbą, kadangi tėtis varžėsi Tokijuje 1964-aisiais”, – socialiniuose tinkluose iškart po sprendimo džiaugsmo neslėpė 30-ies metų atletas.

Sportininkas negailėjo pagyrų jį priglaudusiai šaliai. Jam labai patiko treniruočių sąlygos, kurias gavo atvykęs į Rusiją, o anot jo, požiūris į sportininkus bei kolegos su kuriais tenka treniruotis yra vieni pagrindinių faktorių, kurie lemia geresnę padėtį nei ta, kuri buvo Australijoje.

„Pirmasis kartas ir pirma treniruotė Sankt Peterburge. Koks nuostabus miestas! Trasa, kuria tenka važinėti yra tokia, kokios dar neesu matęs. Nuostabu – Myliu tai! Turiu trenerį, kuris manimi tiki, nuostabią treniruočių aplinką, puikius kolegas. Visa tai yra būtent ko ir ieškojau. Gaila, kad to jau nebebuvo Australijoje. Negaliu nesidžiaugti, nes Rusijos komanda patikėjo manimi, patikėjo mano galimybėmis”, – atviravo sportininkas.

Nors Sh.Perkinsui su V.Putinu susitikti dar neteko, jis trykšta noru tai padaryti, kadangi jaučia milžinišką padėką už įžvelgtą potencialą bei suteiktas galimybes. Sportininkas atskleidė, kad vertina išskirtinį prezidento požiūrį atletus.
 
„Galbūt vieną dieną teks. Tai būtų puiku. Norėčiau jam padėkoti už suteiktą galimybę judėti į priekį. Džiaugiuosi, kad jis įžvelgė manyje vilčių ne tik sporte, tačiau ir asmenybėje. Labai vertinu tokį prezidento požiūrį. Tikrai norėčiau su juo susitikti, paspausti ranką ir padėkoti“, – kalbėdamas su Rusijos žiniasklaida sakė dviratininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.