EUROLYGA 2023

Kūno kultūros ir sporto departamentas perduodamas Švietimo ministerijai

Nuo 2018 m. sausio 1 d. Lietuvos Respublikos kūno kultūros ir sporto departamentas prie Vyriausybės (KKSD) pereina Švietimo ir mokslo ministerijai (ŠMM). 

 E.Urbanavičius.<br> J.Stacevičius.
 E.Urbanavičius.<br> J.Stacevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2017, 12:35 PM

Šis sprendimas priimtas tikintis efektyvesnės sporto plėtros labiau įtraukiant švietimo ir mokslo įstaigas. Iki šiol KKSD buvo Vidaus reikalų ministerijos kuruojama sritis. 

„ŠMM artimiausiu metu sudarys darbo grupę, kuri privalės užtikrinti sklandų KKSD perėjimą jų kuravimo sričiai. Sutarta, kad formalios perdavimo procedūros, kurias vykdo ŠMM, turi būti baigtos iki sausio 1 dienos“, – sako vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas. 

Šiuo metu Vyriausybėje derinami 2 įstatymai susiję su sportu. Iš Seimo į Vyriausybę tobulinimui yra grąžintas Sporto įstatymas. 

Be to, Vyriausybėje artimiausiu metu turėtų būti sprendžiama dėl Kūno kultūros ir sporto rėmimo įstatymo. Abiejų įstatymų derinimu ir sėkmingu priėmimu Seime toliau rūpinsis ŠMM. KKSD šiemet vykdo savo strateginiame plane numatytas reformas. 

Metų pradžioje buvo išgrynintos departamento atliekamos funkcijos ir perskirstytas darbo krūvis. Vykdoma ir Lietuvos olimpinio sporto centro reforma, kuri leis efektyviau panaudoti valstybės turimas sporto bazes ir aiškiau apibrėžti sportininkų rengimo atsakomybes. 

„Sportui būtini pokyčiai yra teisingame kelyje. Nors procesas ilgas, tačiau tikime, jog ŠMM sugebės sėkmingai užbaigti vykstančius pokyčius ir jau po kelerių metų matysime gerėjančius rezultatus bei didėjantį vaikų, jaunimo ir visų Lietuvos piliečių fizinį aktyvumą“, – teigia E. Misiūnas. 

KKSD yra savarankiškas asignavimų valdytojas, kurio vadovą ketverių metų kadencijai skiria Lietuvos Respublikos Seimas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.