EUROLYGA 2023

Išsityčiojimas iš turnyro Klaipėdoje? „Nupjovė“ D. Zubraus galvą, kad prie jo kūno „prisiūtų“ D. Kasparaičio?

Ištikimiausių sirgalių svajonės vienoje komandoje vienu metu pamatyti dvi ryškiausias Lietuvos ledo ritulio asmenybes jau, greičiausiai, įvyko. Tačiau tai, kaip aiškėja, ne abiejų sportininkų nuopelnas, o niekam nežinomo dizainerio kūrybos vaisius: jis sukūrė naują šalies ledo ritulininką „Zubrkasparaitį“. Būtent taip galbūt galima pavadinti žmogų, kuris, neva, yra pavaizduotas ant plakatų, reklamuojančių varžybas Klaipėdoje.

 Darius Kasparaitis ir Dainius Zubrus. Ar nėra foto montažo žymių?<br> hockey.lt
 Darius Kasparaitis ir Dainius Zubrus. Ar nėra foto montažo žymių?<br> hockey.lt
 Dainius Zubrus reklamuoja Nacionalinę vaikų ledo ritulio lygą<br> nvlrl.lt nuotr.
 Dainius Zubrus reklamuoja Nacionalinę vaikų ledo ritulio lygą<br> nvlrl.lt nuotr.
 Darius Kasparaitis reklamuoja turnyrą Klaipėdoje<br> hockey.lt
 Darius Kasparaitis reklamuoja turnyrą Klaipėdoje<br> hockey.lt
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-10-24 18:12, atnaujinta 2017-10-24 18:49

Pristatant Klaipėdoje lapkričio 10-12 dienomis vyksiantį tarptautinį ledo ritulio turnyrą „Crowns Baltic challenge cup“, sukurtoje reklaminėje medžiagoje, į varžybas pajūrio arenoje kviečia trijų olimpinių medalių savininkas Rusijos rinktinės sudėtyje Darius Kasparaitis. Tačiau spėjama, kad D.Kasparaičio galva tiesiog užlipdyta ant kito garsaus ledo ritulininko – Dainiaus Zubraus – kūno.

„Pasityčiojimas iš pačios idėjos. Tai yra net ne neprofesionalu. Tai yra liūdna, kai šalies ledo ritulys bando žodžiais kelti sporto šakos įvaizdį, o kelia tik aplinkinių juoką. Nebūna įvaizdžio už 10 eurų. Jei ir būna – tai tik būtent toks“, – dėstė puikiai Lietuvos ledo ritulio užkulisius žinantis, tačiau pavardės skelbti nepanoręs specialistas. Vos tik atsirado šio turnyro reklama internetinėje erdvėje, nemažai ledo ritulio aistruolių suskubo komentarais gėdinti organizacinį komitetą už tokį akibrokštą.

Jau po kelių savaičių Klaipėdoje „Švyturio“ arenoje įvyksiančiame „Crowns Baltic challenge cup“ ledo ritulio turnyre dėl Lietuvos etapo taurės varžysis Estijos, Lietuvos ir Ukrainos nacionalinės ekipoos bei Latvijos čempionato klubų rinktinė.

Trys Baltijos šalys kartu sutarė kasmet rengti Baltijos taurės turnyrą, kuriame trimis etapais bus išaiškinta stipriausia ledo ritulio rinktinė, o ketvirtoji, šeimininkų nuožiūra kviečiama komanda, galutinėje trijų etapų įskaitoje dėl prizų nekonkuruos.

Kasmetinio turnyro pagrindiniu rėmėju tapo Švedijos ledo ritulio projektas, būsimas KHL lygos klubas „Crowns“.

Šiame turnyre pirmą kartą oficialiai Lietuvos nacionalinės komandos sudėtyje debiutuos 45-erių elektrėniškis Darius Kasparaitis. 14 sezonų NHL žaidęs lietuvis iki tol svarbiausiuose planetos turnyruose atstovavo tik Rusijos komandai ir trijose olimpiadose pelnė medalius. Lietuvos rinktinės marškinėlius jis galėjo užsivilkti tik penkerius metus žaidęs nacionaliniame čempionate ir šį reikalavimą D.Kasparaitis įvykdė, kasmet sužaisdamas čempionate po kelis mačus. Jis ir buvo pasirinktas kaip varžybų veidas. Buvo sukurtas plakatas su mūsų šalies ledo ritulio garsenybės atvaizdu, kviečiančiu į areną palaikyti komandą.

Bet akylesni ledo ritulio specialistai pastebėjo, kad D.Kasparaitis yra kaip iš akies trauktas Dainius Zubrus, prieš keletą metų reklamavęs Nacionalinę vaikų ledo ritulio lygą.

„Apie galima tokį plakato scenarijų abu ledo ritulininkai žino. Aš nei neigiu, nei patvirtinu situacijos su plakatu. Nusipirkti nuotrauką iš Amerikos su D.Kasparaičio atvaizdu yra be galo brangu. Siųsti jam Lietuvos rinktinės marškinėlius – ilgas laiko tarpas. Apskritai, jei kalbėsime apie teorijas, man net labiau panašu, kad tai ledo ritulio rinktinės nario Artūro Katulio, o D.Zubraus apranga. Apsirikti visada galima. Apranga ant visų „sėdi“ panašiai“, – apie galimus reklaminio plakato gamybos niuansus sakė turnyro Klaipėdoje organizacinio komiteto vadovas Vaclovas Gedvilas.

Klaipėdos žiemos sporto šakų vadovas V.Gedvilas vis dėlto siūlė gerai pasižiūrėti, ar tai tikrai ta pati dviejų metų senumo nuotrauka tik dabar jau su „prilipdyta“ D.Kasparaičio galva. Organizacinis komitetas yra parengęs vaizdo klipą, kuriame D.Kasparaitis taip pat vilki tokius pačius marškinėlius, kaip ir D.Zubrus.

„Organizacinis komitetas užsakė pas privačią kompaniją plakatą, jis padarytas. Reikėtų aiškintis, ar būtent taip yra, kaip ir kalbama – paimtas D.Zubraus kūnas, o galva yra Dariaus. Kitą vertus, nematau didelių problemų foto montaže – tokių dalykų apstu visame pasaulyje: pradėkime nuo garsiausių žvaigždžių nuotraukų formų grąžinimo iki vieno ar kito nuotraukos personažo ištrynimo“, – teigė V.Gedvilas.

„Klaipėdoje šalies ledo rituliui ir visiems sporto mėgėjams bus triguba istorinė šventė. Lietuvoje Baltijos šalių taurės turnyras įvyks pirmą kartą. Pirmą kartą „Švyturio“ ledo arenoje bus liejamas pilnų matmenų ledas ledo rituliui – šios sporto šakos varžybų arenoje nėra buvę. Ir pirmą kartą oficialiose rungtynėse Lietuvai atstovaus olimpinis čempionas D.Kasparaitis. Tikimės uostamiestyje surengti tikrą ledo ritulio šventę“- hockey.lt tikino organizacinio komiteto vadovas.

Jis teigė, kad taurės rungtynėmis ledo ritulio dienos Klaipėdoje neapsiribos. „Švyturio“ arenoje ruošiamasi surengti Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynes, taip pat Latvijos vaikų ledo ritulio čempionato kovą, kurioje žaistų Latvijos ir Lietuvos vaikai ir visa tai bus galima pamatyti įsigijus dienos bilietą, kurio kaina prasideda nuo 4.88 euro, o už dvi dviejų dienų abonementą reikėtų pakloti 25 eurus.

Trijų Baltijos šalių ledo ritulio federacijos prieš metus sutarė kartu rengti trijų etapų ledo ritulio turnyrą, kuris vyktų visose trijose valstybėse. „CROWNS Baltijos iššūkio taurės“ nugalėtojas bus paskelbtas kitų metų vasarį Latvijoje.

Pirmajame etape Taline rugpjūtį visiems varžovams nusileidusi Lietuvos rinktinė planuoja surinkti itin konkurencingą komandą. Neoficialiai teigiama, kad be D.Kasparaičio į varžybas gali atvykti ir pagarsėjusio plakato antrasis dalyvis – D.Zubrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.