EUROLYGA 2023

Iš Rusijos atimti dar du olimpiniai medaliai, o atletus nušalino visam gyvenimui

Rusijos sportas vos ne kas savaitę gauna smūgių į paširdžius už atletų dopingo vartojimą, tačiau vis dar vaidina auką – ieško kaltųjų tarptautinėje arenoje. Ketvirtadienį pranešta, kad iš Rusijos atimti dar du 2014 metais Sočio žaidynėse laimėti sidabro medaliai, o rusų sportininkai be gailesčio diskvalifikuoti visam gyvenimui.

 Aleksejus Petuchovas<br> AFP nuotr.
 Aleksejus Petuchovas<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-09 15:04, atnaujinta 2017-11-09 15:43

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) komisija, kuriai vadovauja Denisas Oswaldas, nutarė, kad Rusijos slidininkai Aleksejus Petuchovas, Maksimas Vylegžaninas, Jevgenija Šapovalova bei Julija Ivanova vartojo dopingo preparatus, padedami Rusijos specialiųjų tarnybų bandė tai nuslėpti ir privalo būti nubausti.

Visi šių keturių rusų rezultatai Sočio žaidynėse anuliuoti. Maža to – paskelbta, kad slidininkai iš varžybų diskvalifikuoti visam gyvenimui. Rusijos slidinėjimo federacijos vadovė Jelena Vialbe pranešė, kad skųs tokį sprendimą Sporto arbitražo teismui Lozanoje.

Sočio olimpiadoje M.Vylegžaninas laimėjo net tris sidabro medalius: 50 km nuotolio, komandinio sprinto ir estafetės 4x10 kilometrų.

Pastarojo apdovanojimo M.Vylegžaninas neteko lapkričio 1 dieną, kai paaiškėjo, kad jo estafetės komandos narys Aleksandras Legkovas vartojo draudžiamus preparatus, ir buvo diskvalifikuota visa Rusijos ekipa. Žinoma, medaliai iš visų keturių slidininkų buvo atimti.

A.Petuchovas buvo 2010 metų Vankuverio olimpiados bronzos laimėtojas komandinio sprinto rungtyje. Abi iki gyvos galvos diskvalifikuotos rusų slidininkės medalių Sočyje nelaimėjo

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.