EUROLYGA 2023

Niekam nereikalingų statulėlių istorija: sporto valdininkai dar varstys teismų duris

Amžinų priešų – Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) bei Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) bylinėjimasis stumiasi į priekį.

 KKSD vis dar siekia prisiteisti 9 tūkst. eurų.<br> lrytas.lt montažas.
 KKSD vis dar siekia prisiteisti 9 tūkst. eurų.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-17 11:14

Ginčas tarp dviejų šalies sportą valdančių organizacijų  kilo tada, kai praėjusių metų pabaigoje KKSD, dėl olimpinio komiteto manymu nevykdytų įsipareigojimų, buvo išstumtas iš Lietuvos sporto apdovanojimų rengimo.

Edžio Urbanavičiaus vadovaujamas departamentas dar tą patį lapkritį sumanė prisiteisti nuostolius už 11 taip ir nepanaudotų statulėlių prizininkams bei padavė LTOK į teismą.

Ilgą laiką užtrukęs ikiteisminis procesas dėl maždaug 9 tūkst. eurų nuostolių pajudėjo šį rudenį.

„Tebevyksta informacijos rinkimas, paruošiamieji darbai. Lapkričio 15-ąją jau buvo teismo posėdis, kitas laukia gruodžio viduryje“, – lrytas.lt sakė E.Urbanavičius.

KKSD vadovas tvirtino, jog olimpinio komiteto sprendimas juos šalinti iš renginio organizatorių gretų buvo neteisėtas.

„Mūsų argumentai tokie, kad LTOK veiksmai buvo daromi nesuderinus ir laiku nepranešus. Dėl to mes, kaip biudžetinė įstaiga, patyrėme nuostolius. Tai valstybės žala ir prašome ją atlyginti“, – aiškino E.Urbanavičius.

Apdovanojimų statulėlės iki šiol yra nepanaudotos ir stovi departamente.

„O kur jas dėti? Čia ir yra problema. Tie, kas gamino statulėles, nesutiko priimti kompromiso, o su LTOK susitarti irgi nepavyko“, – sakė KKSD direktorius.

Jau dabar aišku, jog visas bylos nagrinėjimo procesas užtruks mažiausiai metus, tačiau principinę poziciją priėmęs KKSD tikisi galiausiai pasiekti savo.

„Tai valstybės lėšos, turime jas kaip nors atgauti. Jei esame neteisūs, tai priimsime kaip savo klaidą, o jei teisūs – atsakomybė teks kitiems“, – teigė E.Urbanavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.