EUROLYGA 2023

Žydrūnas Savickas tęsia žodį – jo nebus prestižinėse „Arnold Strongman Classic“ kovose

Vienas geriausių pasaulio galiūnų Lietuvos atstovas Žydrūnas Savickas nedalyvaus kitų metų kovo mėnesį JAV vyksiančiame prestižiniame „Arnold Strongman Classic“ turnyre. 42-ejų metų lietuvio nėra paskelbtame 10 dalyvių sąraše.Kelialapius į šį turnyrą buvo galima iškovoti dalyvaujant „Arnold Classic“ varžybų etapuose Europoje, Australijoje, Afrikoje ir Pietų Amerikoje. Tai, kad pats Ž.Savickas nutarė baigti tarptautinę karjerą ir nesivaržyti rimtose kovose, jis pranešė spalį.

Žydrūnas Savickas
Žydrūnas Savickas
Žydrūnas Savickas
Žydrūnas Savickas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 18, 2017, 10:07 AM, atnaujinta Nov 18, 2017, 2:17 PM

„Dar startuosiu, bet jau žinau, kad kitąmet dėsiu galutinį tašką: sudalyvausiu kitais metais metais Europos ir pasaulio čempionatuose ir atsisveikinsiu su jais. Daugiau mano karjeroje nebus tokio aukšto lygio varžybų – aš traukiuosi. Savo malonumui, veteranų kovose, aš dar varžysiuosi, bet oficiali mano karjera bus baigta“, – lrytas.lt kalbėjo Ž.Savickas.

Teisę dalyvauti finalinėse varžybose iškovojo amerikiečiai Brianas Shaw ir Jerry Prichettas, rusas Michaelas Šivliakovas, estas Raunas Heinla, lenkai Mateuszas Kieliskowskis ir Mateuszas Ostazsewskis, islandas Hafthoras Bjornssonas, slovėnas Matjažas Belšakas, kanadietis Jeanas-Francoisas Caronas ir bulgaras Dimitaras Savatinovas.

Pirmas tarp rezervinių sportininkų yra 35-erių metų lietuvis Vytautas Lalas. Jis varžybose dalyvautų jei bent vienas iš minėtų galiūnų to padaryti negalėtų.

Ž. Savickas šias varžybas yra laimėjęs net aštuonis kartus – 2003-2008, 2014 ir 2016 metais. Šiais metais Ž. Savickas turnyrą praleido dėl traumos. V. Lalas šiose varžybose triumfavo 2013 metais.

Tačiau mūsų šalies galiūnas šią savaitę sudalyvavo „Burn Showdown Strongman“ turnyre Farerų salose ir tapo nugalėtoju: per šešias rungtis surinko 50 taškų.

Antrąją vietą užėmė šeimininkų atstovas Bjarni Nielsenas (47,5 tšk.), trečiąją – danas Olė Martenas Hansenas (45,5 tšk.).

Vienas varžybų favoritų laikytas Anglijos atstovas Laurence'as Shahlaei patyrė traumą ir su 10 taškų liko paskutinis – septintas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.