EUROLYGA 2023

Galės lengviau atsikvėpti – kritikuota olimpinio centro pertvarka neišdegė

Aiškėja, kad šalies sporto sistemos reformos dalimi turėjęs tapti Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) pertvarkymas bent artimiausiu metu neįvyks. 

 LOSC pertvarka kol kas neįvyks.<br> AFP/Scanpix ir J.Stacevičiaus nuotr.
 LOSC pertvarka kol kas neįvyks.<br> AFP/Scanpix ir J.Stacevičiaus nuotr.
 E.Jankevičius.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 E.Jankevičius.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
LOSC vadovas L.Tubelis.<br> V.Balkūno nuotr.
LOSC vadovas L.Tubelis.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 1:06 PM

Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) inicijuotas sumanymas sulaukė nemažos dalies federacijų pasipriešinimo, tad kol kas iš LOSC atimti pagrindinių funkcijų nežadama. 

Pagal pirminį planą, centrui nuo sausio 1-osios turėjo būti paliktos tik sporto bazių administravimo funkcijos, o treneriai, medikai bei kitas personalas pereitų dirbti į federacijas. 

Toks modelis buvo derintas prie jau patvirtintos naujos sporto finansavimo sistemos, kuria KKSD lėšas federacijoms skirstys tiesiogiai. 

Visgi artėjant metų pabaigai aktyviau spręstas LOSC pertvarkymo klausimas, nepaisant KKSD vadovo E.Urbanavičiaus noro įvykdyti šią sporto reformos dalį, baigėsi kompromisu. 

„Kai kurios federacijos pareiškė norą dirbti pagal naująją programą, o kai kurios nori likti prie senojo modelio.  

Tad kelių dienų bėgyje turėtų būti priimtas toks sprendimas, kad kiekviena federacija turės pasirinkimo galimybę“, – portalui lrytas.lt situaciją komentavo prie sporto reformos projektų dirbantis premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Elvinas Jankevičius

Jis taip pat patvirtino, jog LOSC darbuotojai nebus atleidžiami, o joks centro funkcijų mažinimas nenumatomas. 

„Su nedideliais pakeitimais viskas lieka kaip anksčiau. Norinčios federacijos turės galimybę dirbti LOSC, o centras ir toliau administruos jų veiklą. 

Tos kelios federacijos, dirbančios pagal naująją sistemą, būtų tarsi pilotinis modelis ir gautų projektinį finansavimą bei žiūrėtų, ar treniruotis LOSC, ar kur kitur“, – teigė E.Jankevičius. 

Prieš kelis mėnesius sporto pasaulyje nerimą dėl aiškumo trūkumo sėjusią sporto reformą S.Skvernelis žadėjo stabdyti, o dabar, nutarus negriauti LOSC, laikosi konservatyvios pozicijos. 

„Premjero pozicija tokia, kad su kai kuriomis federacijomis galima kitais metais bandyti dirbti nauju projektiniu principu“, – aiškino E.Jankevičius. 

Kitų metų LOSC veiklos programa galutinai bus priimta jau artimiausiomis dienomis, kai reikiamas finansavimas atsiras Vyriausybės biudžeto planuose. 

Iki to laiko sporto centro vadovams ir darbuotojams toliau teks laukti konkretesnių žinių. 

LOSC vadovas Linas Tubelis pirmadienį pripažino, jog pastaruoju metu aiškumo dėl centro ateities išties buvo nedaug. 

„Kalbų girdime visokių, bet tam, kad kas nors įvyktų, pirmiausia reikėtų keisti įstaigos nuostatus. 

O šiai dienai dirbame taip, kaip dirbame, niekas nesikeičia. Kaip ir sakiau – kol kas yra nežinomybė“, – lrytas.lt kalbėjo L.Tubelis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.