EUROLYGA 2023

Už Lietuvos moterų pergalių – ir atkaklumas, ir jėgų reikalaujanti realybė

Nuolatinis bendravimas, sunkus darbas, užsispyrimas – detalės be kurių neįmanoma apsieiti, jeigu siekiama aukščiausių apdovanojimų ten, kur vieno sportininko indėlio nepakanka.

 Trys moterų duetai pretenduoja tapti metų komanda<br> Lrytas.lt montažas
 Trys moterų duetai pretenduoja tapti metų komanda<br> Lrytas.lt montažas
 S.Krupeckaitė kartu su M.Marozaite solidžiai varžėsi dviračių treko varžybose<br> AFP/Scanpix nuotr.
 S.Krupeckaitė kartu su M.Marozaite solidžiai varžėsi dviračių treko varžybose<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Nors M.Valčiukaitei teko ieškotis naujos prininkės, puikiems rezultatams pasiekti tai nesutrukdė<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Nors M.Valčiukaitei teko ieškotis naujos prininkės, puikiems rezultatams pasiekti tai nesutrukdė<br> AFP/Scanpix nuotr.
Paplūdimio tinklinio čempionatas: Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Paplūdimio tinklinio čempionatas: Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė turėjo puikų sezoną<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė turėjo puikų sezoną<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Puikus sezonas buvo M.Marozaitei ir S.Krupeckaitei<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Puikus sezonas buvo M.Marozaitei ir S.Krupeckaitei<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Tomas Zmitrevičius

2017-12-03 10:16

Vienos kitą puikiai supranta Lietuvos sportininkės, kurios net ir nepaisydamos tam tikrais atvejais kilusių sunkumų, sugeba puikiai pasirodyti tarptautinėse varžybose.

Vienoms jų pavyko iškovoti medalius, kitoms iki jų pritrūko vos keleto akimirkų, tačiau aišku viena – už pavyzdinį ir sunkų darbą šios vertos tik pagyrų.

LTeam“ ir portalas lrytas.lt rengia kasmetinius „LTeam“ apdovanojimus. Juose yra ir moterų komandos nominacija, o į apdovanojimą pretenduoja trys skirtingų sporto šakų sportininkių duetai.

Su bronzos medalius tarptautiniuose paplūdimio tinklinio turnyruose laimėjusiomis Ieva Dumbauskaite ir Monika Povilaityte varžosi dviračių treko meistrės Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė bei irkluotojos Milda Valčiukaitė bei Ieva Adomavičiūtė.

Pernai „LTeam“ metų moterų komandos apdovanojimą laimėjo Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė, o kas šiais metais džiaugsis tokiu apdovanojimu, galite nulemti ir jūs. 

Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė (Dviračių trekas)

Tarp šių sportininkių net trylikos metų skirtumas, tačiau tai nesutrukdė tapti puikia komanda bei pademonstruoti solidžius rezultatus.

Nors  medalių iškovoti ir nepavyko, sportininkėms liūdėti nėra ko. Jų pasiekimuose žiba solidūs skaičiai, kurie motyvuoja dirbti ir stengtis toliau. Pasaulio taurės etape duetas užėmė ketvirtąją vietą, o Europos čempionate komandinio sprinto rungtyje – šeštąją.

„Kalbant apie paskutiniuosius startus Europos čempionate, žinoma, norėjosi kur kas aukštesnių vietų, bet iš esmės esu patenkinta rezultatu, nelyginant savęs su kitomis varžovėmis, o žvelgiant į savo pačios fizinę formą“, – apie pasiekimus pasakojo S.Krupeckaitė.

Ji yra tikrų tikriausias pavyzdys kur kas jaunesnei kolegai M.Marozaitei, kadangi kaip pabrėžė pati S.Krupeckaitė, visuomet reikia siekti ne tik aukščiausių tikslų, bet ir tuo pačiu dirbti pagal galimybes.

„Mane įkvepia ne medaliai, o tai, kiek aš galiu ar negaliu padaryti. Vietos varžybose yra tik tai, ką mato žiūrovai, bet aš save vertinu pagal fizinę formą ir galimybes.  Būti nominuotai geriausių šalies sportininkų apdovanojimuose man reiškia sportą vertinančių žmonių pagarbą ir dėkingumą. Tarp nominantų matyti savo pavardę yra tikrai smagu“, – sakė S.Krupeckaitė.

M.Marozaitei visa karjera dar tik prieš akis, tačiau akivaizdu, kad dirbant kartu su tokia patyrusia partnere ir jau dabar sulaukiant tokių įvertinimų, tikslų siekti tampa kur kas lengviau.

Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė (Irklavimas)

Duetas, kuriam susilipdyti buvo skirta labai mažai laiko. Ilgametei Mildos porininkei Donatai Karalienei baigus karjerą, didelės sumaišties nebuvo. Talentinga irkluotoja sėdo į valtį su senąja porininke I.Adomavičiūte ir šis sprendimas pasiteisino.

Nors iki medalių pritrūko akimirkos, tačiau irkluotojų tai per daug neliūdina. Per tokį trumpą laiką   pasiruošti ir pasirodyti pavyko pakankamai solidžiai. 

„Dalyvavome tik dvejose rimtose varžybose. Kitais metais norėtųsi aukštesnių vietų. Tačiau, kadangi mano buvusi porininkė pasitraukė sezono viduryje ir su savo dabartine porininke turėjome vos tris mėnesius pasiruošti, todėl pasirodymus galima vertinti tik tai teigiamai. Su perspektyvomis kitiems metams“, – apie sezono rezultatus kalbėjo M.Valčiukaitė.

Pasaulio čempionate merginos liko tik per plauką nuo medalio ir užėmė ketvirtąją vietą. Būtent tai ir suteikė perspektyvų ateities iššūkiams.

„Svarbiausia yra pergalės, kurias pasieki ir iškovoji. Čia yra rinkimai, tautos balsas, kur pažvelgus labai smagu žinoti, kad esame pripažintos ir įvertintos. Jau esu laimėjusi šį titulą, o dabar žinau, kad mano porininkė nori būti išrinkta geriausia. Vien dėl to būtų džiugu jei laimėtume“, – šypsojosi M.Valčiukaitė.

Tai nėra vienintelis įvertinimas šiam duetui. Merginos taip pat pretenduoja tapti geriausia pasaulio įgula Tarptautinės irklavimo federacijos (FISA) rinkimuose. 

Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė (Paplūdimio tinklinis)

Paplūdimio tinklininkių duetas – tikras užsispyrimo ir tinkamo darbo pavyzdys. Tinklininkės buvo išsiskyrusios, tačiau jų komanda atsikūrė ir iškart ėmė demonstruoti puikius rezultatus. Šiais metais sportininkės tarptautinėse varžybose net du kartus ant kaklo užsikabino medalius.

„Sezono pasirodymus vertiname gerai, nes kad taip pavyks pasirodyti ir iškovoti medalius nesitikėjome. Bendrai kalbant, tai bet kokios spalvos medalis yra gerai. Jis prideda daug motyvacijos ir priverčia stengtis, dėl ateities iššūkių. Mūsų su kolege nuomonės tokios pačios, sunkiai dirbame, kad pasiektume tai, ko labiausiai trokštame. Galbūt tai ir yra sėkmės paslaptis", – pasiekimus įvertino M.Povilaitytė. 

Tarptautinės tinklinio federacijos (FIVB) „World Tour“ serijos turnyruose Nandzinge ir Nantonge merginos pasidabino bronzos medaliais. 

Anot M.Povilaitytės, darbas vyksta dėl sportinių rezultatų, tačiau būti įvertintoms ir nominuotoms yra nuostabus jausmas.

„Dirbame ir stengiamės dėl rezultatų, todėl dalyvauti tokiuose apdovanojimuose yra džiugu. Juk visi sportininkai Lietuvoje geri. Ir būti tarp puikius pasiekimus pademonstravusių sportininkių tikrai nuostabus jausmas. Tai, kad buvome nominuotos mums reiškia daug“, – džiaugėsi sportininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.