EUROLYGA 2023

Draudimų vertinti neskubantis Rusijos sporto ministras: „Sprendimas prieštaringas"

Rusijos sporto minsitras Pavelas Kolobkovas po antradienį Lozanoje (Šveicarija) priimto sprendimo, kai Rusijai buvo uždrausta dalyvauti 2018-ųjų Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse, pavadino tokius veiksmus kontraversiškais.

 Rusijos sporto ministras Pavelas Kolobkovas neskuba vertinti antradienį Lozanoje priimtų sprendimų<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusijos sporto ministras Pavelas Kolobkovas neskuba vertinti antradienį Lozanoje priimtų sprendimų<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-06 11:04, atnaujinta 2017-12-06 11:15

Anot jo, dar anksti komentuoti tai, kas įvyko, reikia sulaukti ir daugiau oficialumų.

„Sprendimas prieštaringas. Vis dėlto, tai yra oficiali pozicija, o ne prielaidos. Sąžiningas varžymasis visada buvo pagrindu sporto plėtrai šalyje. Bet kokiu atveju, būtų per anksti leistis į detalius komentarus. Reikia palaukti, kol visi oficialūs dokumentai ir priimti sprendimai bus pilnai išanalizuoti“, – sakė P.Kolobkovas.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) uždraudė Rusijai startuoti žiemos olimpiadoje, tačiau paliko šansą joje dalyvauti pavieniams ir dopingo skandalais nesusitepusiems atletams. Jie olimpiadoje pasirodyti galėtų po olimpine vėliava. 

Sportininkams laimėjus būtų grojamas olimpinis himnas. Be to, atletai negalės vilkėti aprangų su savo šalies nacionalinėmis spalvomis. 

Nors atskiriems sportininkams ir bus leidžiama dalyvauti Pjongčango žaidynėse, šie dar privalės įveikti ir specialios komisijos patikrą. Jie negalės būti praeityje bausti dėl dopingo vartojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.