EUROLYGA 2023

Rusijos žiniasklaidoje – nuomonių gausa: pasipiktino ir politikai, ir sportininkai

Antradienį Tarptautinio olimpinio komiteto priimtas sprendimas dėl draudimo Rusijai dalyvauti 2018-ųjų Pjongčango olimpinėse žaidynėse sulaukė daug nuomonių.

 Apie situaciją pasisakė tiek lengvosios atletikos, tiek plaukimo sporto žvaigždės<br> Lrytas.lt montažas
 Apie situaciją pasisakė tiek lengvosios atletikos, tiek plaukimo sporto žvaigždės<br> Lrytas.lt montažas
 Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) antradienį pašalino Rusiją iš olimpinių žaidynių<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) antradienį pašalino Rusiją iš olimpinių žaidynių<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-12-06 13:00, atnaujinta 2017-12-06 16:06

Daugelis asmenų tokį sprendimą palaikė tinkamu ir džiaugėsi, tačiau visiškai priešingos nuomonės buvo tie, kurie Rusiją palaiko.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) uždraudė Rusijai startuoti žiemos olimpiadoje, tačiau paliko šansą joje dalyvauti pavieniams ir dopingo skandalais nesusitepusiems atletams. 

Jie olimpiadoje pasirodyti galėtų po olimpine vėliava.  Sportininkams laimėjus būtų grojamas olimpinis himnas. Be to, atletai negalės vilkėti aprangų su savo šalies nacionalinėmis spalvomis.  

Nors atskiriems sportininkams ir bus leidžiama dalyvauti Pjongčango žaidynėse, šie dar privalės įveikti ir specialios komisijos patikrą. Jie negalės būti praeityje bausti dėl dopingo vartojimo.

Rusijos žiniasklaida mirgėjo nuo šios šalies politikų, sportininkų ir kitų žinomų asmenų pasisakymų, o pagrindinis klausimas buvo vienas ir tas pats – ar verta sportininkams, kurie gaus leidimą dalyvauti žiemos olimpinėse žaidynėse?

„Sprendimas prieštaringas. Vis dėlto, tai yra oficiali pozicija, o ne prielaidos. Sąžiningas varžymasis visada buvo pagrindu sporto plėtrai šalyje. Bet kokiu atveju, būtų per anksti leistis į detalius komentarus. Reikia palaukti, kol visi oficialūs dokumentai ir priimti sprendimai bus pilnai išanalizuoti“, – IOC spredimo plačiai vertinti nenorėjo Rusijos sporto ministras Pavelas Kolobkovas.

„Sprendime nėra logikos. Jeigu atletai yra sąžingi, jie turi pilną teisę varžytis po savo šalies vėliava. Kitu atveju, atletai, kurie nebuvo prigauti vartojantys dopingą, tegul irgi varžosi po olimpine vėliava. Prieš įstatymus visi turi būti lygūs“, – kiek drąsiau pareiškė Kremliaus žmogaus teisių tarybos pirmininkas Michailas Fedotovas.

Nuomonės pareikšti nevengė ir kiti rusijos politikai.

„Nežinau, kokį sprendimą Rusija priims, bet mano manymu, tokia didelė jėga neturėtų tapti nematoma olimpinėse žaidynėse“, – teigė Rusijos federacijos tarybos gynybos komiteto pirmininko pavaduotojas Francas Klincevičius.

„Toks sprendimas yra pažeminimas mūsų šaliai. Ir dabar būtina priimti rimtą sprendimą. Mano manymu, geriausias variantas šioje situacijoje yra pilnas atsisakymas dalyvauti olimpiadoje “, – pabrėžė Rusijos Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas Igoris Lebedevas.

Pyktį liejo ir Rusijos sportininkai.

Legendinė lengvaatletė Jelena Isinbajeva teigė, kad be Rusijos olimpinės žaidynės bus nenusisekusios: „Kas likę iš olimpinių principų? Olimpinės dvasios? Be Rusijos, tai nevykėlių olimpiada!“

„Vėl ašaros akyse. Už ką? Galima daug ką parašyti, tačiau aš tiesiog linkiu visiems sportininkams atkaklumo ir kantrybės. Ir kovoti! Kovoti iki pabaigos“, – nuomonę reiškė plaukikė Julija Jefimova.

„Mes nesame našlaičiai, mes turime motiną Rusiją. Ji mus užaugino, ji į mus investavo. Kaip galima į žaidynes vykti ne po jos vėliava?“, – klausė pasaulio čempionas, Rusijos bobslėjininkas Aleksejus Vojevoda.

„Rusijoje jų nesupras. Mūsų atletai vis tiek negalės gerai pasirodyti dėl šių atakų. Niekas nedrįs dalyvauti po neutralia vėliava. Šalis jų nepriims kaip herojų“, – svarstė olimpinė čempionė, biatlonininkė Anfisa Rezcova 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.