EUROLYGA 2023

Tyla nutraukiama: po smūgio Rusijos sportui – pirmieji komentarai iš Kremliaus pusės

Po antradienio vakarą priimto sprendimo, kai Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) uždraudė Rusijai dalyvauti 2018-ųjų Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse, pasipylė nuomonių gausa.

Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas bendravo su žiniasklaida <br> „Lrytas.lt“ montažas.
Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas bendravo su žiniasklaida <br> „Lrytas.lt“ montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2017, 1:48 PM, atnaujinta Dec 6, 2017, 3:59 PM

Įvairūs politikai, sporto pasaulio atstovai, visuomenės veikėjai diskutavo apie priimtą sprendimą ir svarstė galimas pasėkmes.

Rusijai uždrausta startuoti žiemos olimpiadoje, tačiau palikta galimybė  joje dalyvauti pavieniams, dopingo skandalais nesusitepusiems atletams.  Jie olimpiadoje pasirodyti galėtų po olimpine vėliava.  

Sportininkams laimėjus būtų grojamas olimpinis himnas. Be to, atletai negalės vilkėti savo šalies nacionalinių spalvų aprangos.  Nors atskiriems sportininkams ir bus leidžiama dalyvauti Pjongčango žaidynėse, jie dar privalės įveikti ir specialios komisijos patikrą. Jie negalės būti praeityje bausti dėl dopingo vartojimo.

Trečiadienio popietę jau pasirodė ir pirmieji Kremliaus komentarai. Apie situaciją pirmasis kalbėjo į žiniasklaidą kreipęsis Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Tiesa, komentarai apie susidarusią situaciją platūs nebuvo.

„Mes ketiname ginti mūsų atletų interesus, kad ir toliau būtų išlaikomi tikslai bei ryšiai su IOC. Per tokius veiksmus iškilusios problemos bus išspręstos“, – dar pirmadienį buvo sakęs D.Peskovas.

Dabar žiniasklaidai jis pareiškė, kad reikia blaivaus proto ir nuodugnaus situacijos įvertinimo.

„Emocijos turėtų būti nuleistos žemyn ir sprendimai, kuriuos priėmė IOC, turėtų būti nuodugniai išnagrinėti. Kol  nesuformuotas bendras požiūris, daryti išvadas anksti“, – teigė jis.

Anot D.Peskovo, Rusija ketina palaikyti ryšius su IOC, kol viskas bus išspręsta iki galo: „Turėsime atsakyti į keletą klausimų, todėl ryšys su IOC yra privalomas. Dabar svarbu nuspręsti, kas kontroliuos santykius ir kaip jie bus kontroliuojami.“

Paklaustas apie tai, kaip Kremlius gali vertinti iki gyvos galvos IOC diskvalifikuoto buvusio Rusijos sporto ministro Vitalijaus Mutko veiksmus, D.Peskovas komentuoti nenorėjo. Anot jo, pirmiausia  privaloma apginti savo sportininkus, o tik vėliau atsigręžti į kitus dalykus.

„Negaliu atsakyti į šį klausimą. Dabar tai negali būti didžioji problema. Pagrindinis klausimas turėtų būti, kaip apginti mūsų atletų interesus. Kad tai padarytume, pirmiausia visas pastangas turime sutelkti į tai“, – pabrėžė Kremliaus atstovas.

Paprašytas patikslinti informaciją, kad pats V.Putinas šiandien turi kalbėti apie susidarusią situaciją, D.Peskovas pabrėžė: „Nežinau, pati žiniasklaida turėtų atsakyti, iš kur tokia informacija ištraukta. Prezidentas kalbės pagal savo numatytą tvarkaraštį, bet šiandien yra ir kitų reikalų. Nežinau, ar išvis prezidentas mano, kad ką nors pasakyti reikia dabar.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.