EUROLYGA 2023

Pirmoji Lietuvos bronza Europos tekvondo čempionate

Bulgarijos sostinėje Sofijoje gruodžio 7-9 dienomis vyko taekvondo olimpinių svorio kategorijų Europos čempionatas. Jame varžėsi 225 atletai iš 34 šalių. Pirmą čempionato dieną kovojo Klaudija Tvaronavičiūtė (svorio kategorija iki 57 kg) ir Andrius Klemas (iki 58 kg). Pirmą kovą svorio kategorijoje Klaudija nugalėjo Kipro sportininkę, o antroje laimėjo prieš vokietę Juliją Romken.

 Aurimas Klemas
 Aurimas Klemas
 Lietuvos taekwondo rinktinė
 Lietuvos taekwondo rinktinė
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 9, 2017, 5:47 PM, atnaujinta Dec 11, 2017, 3:30 PM

Ketvirtfinalio kovoje teko pripažinti Rusijos sportininkės pranašumą. Bendroje įskaitoje K.Tvaronavičiūtė užėmė penktą vietą. Andrius laimėjo prieš Philipą Reyesą iš Danijos, deja sekančią pralaimėjo sportininkui iš Izraelio.

Antrą dieną Edgaras Abromavičius (iki 68 kg) pralošė sportininkui iš Vokietijos Malikui Gulecui. Pagrindinis mūsų sportininkas Aurimas Klemas (iki 80 kg) varžybas pradėjo pergalę prieš Andoros atstovą. Antra kova buvo labai permaininga ir Aurimo nuolatinio spaudimo dėka varžovas iš Serbijos Ivanas Karajavičius surinko 8 baudos taškus ir buvo diskvalifikuotas.

Ketvirtfinalio kova dėl medalio su Turkijos atletu Hasanu Can Lazoglu vyko labai įtemptai ir permainingai. Ilgą laiką turkas pirmavo, bet likus mažiau nei 10 sekundžių Aurimas ne tik išlygino rezultatą, bet ir įgijo 3 taškų persvarą ir tai leido pergalingai užbaigti kovą dėl medalio. Pusfinalyje Aurimas nusileido Portugalijos atstovui Julio Ferreirai. Aurimą treniruoja – Romualdas Montvidas.

„Tai pirmas mūsų medalis suaugusių Europos pirmenybėse, kuriuo mes labai džiaugiamės. Nors mūsų komandos nariai yra dar jauni, bet jau dabar demonstruoja puikią kovinę dvasią ir techninius taekvondo sugebėjimus,“ – pažymėjo Lietuvos Taekvondo federacijos generalinis sekretorius Žymantas Bražiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: KAM komentarai apie bepiločių orlaivių ekosistemą Lietuvoje