EUROLYGA 2023

Rusijos sportininkų rankų miškas: vienbalsiai veržiasi važiuoti į Pjongčangą

Rusijos valdžiai neprieštaravus, kad iš kitąmet vyksiančios žiemos olimpiados Pjongčange išvarytos šios šalies rinktinės atskiri sportininkai vis dėlto pasirodytų Pietų Korėjoje, galimi rusų olimpiečiai susirinko į Maskvą ir sprendė, ar pritarti galimybei vyti į žaidynes. Galutinis jų sprendimas po balsavimo buvo vienareikšmis – vienbalsiai daugiau kaip 200 delegatų nutarė, kad kam bus leista, visi važiuos į žiemos olimpiadą.

Visa Rusijos sportininkai balsavo už vykimą į Pjongčango olimpiadą.<br>APF nuotr.
Visa Rusijos sportininkai balsavo už vykimą į Pjongčango olimpiadą.<br>APF nuotr.
Visa Rusijos sportininkai balsavo už vykimą į Pjongčango olimpiadą.<br>AFP nuotr.
Visa Rusijos sportininkai balsavo už vykimą į Pjongčango olimpiadą.<br>AFP nuotr.
Visa Rusijos sportininkai balsavo už vykimą į Pjongčango olimpiadą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Visa Rusijos sportininkai balsavo už vykimą į Pjongčango olimpiadą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Visa Rusijos sportininkai balsavo už vykimą į Pjongčango olimpiadą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Visa Rusijos sportininkai balsavo už vykimą į Pjongčango olimpiadą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 12, 2017, 12:35 PM, atnaujinta Dec 13, 2017, 10:36 AM

Praėjusį antradienį Tarptautinio olimpinio komitetas uždraudė Rusijai startuoti žiemos olimpiadoje, tačiau paliko šansą joje dalyvauti pavieniams ir dopingo skandalais nesusitepusiems atletams. Jie olimpiadoje pasirodyti galėtų tik po olimpine vėliava. Sportininkams laimėjus aukso medalį būtų grojamas olimpinis himnas, o kitus apdovanojimus, būtų keliama olimpinė vėliava.

Be to, atletai negalės vilkėti aprangų su savo šalies nacionalinėmis spalvomis.

Nors atskiriems sportininkams ir bus leidžiama dalyvauti Pjongčango žaidynėse, šie dar privalės įveikti ir specialios komisijos patikrą.

Antradienį Maskvoje, Rusijos olimpinio komiteto būstinėje, Olimpinio susirinkimo dalyviai aptarinėjo, ar vykti sportininkams į Pjongčangą ir startuoti kaip neutraliems atletams bei išsižadėti savo vėliavos.

Kaip teigiama, per pietūs susirinkimas vienbalsiai nubalsavo, kad reikia vykti į Pietų Korėją.

„Kalbėjo visi geriausi rusų sportininkai ir jie buvo vieningi: reikia vykti į žaidynes ir būtinai siekti pergalių. Rusijos olimpinis komitetas nesutinka su Tarptautinio olimpinio komiteto sprendimu ir jei sportininkai būtų nutarę boikotuoti žaidynes, mūsų organizacija palaikytų ir šį sprendimą“, – pareiškė Rusijos olimpinio komiteto prezidentas Aleksandras Žukovas, kurį IOC taip pat suspendavo.

Tuo pat Rusijos olimpinis komitetas išplatino pranešimą: „Kiekvienas sportininkas turi savo svajonę. Dėl jos atletas treniruojasi, atiduoda savo geriausius metus ir jėgas. Ta svajonė vadinasi olimpinės žaidynės. Nieko nėra jausmingiau ir emocionaliau už galimybę užlipti ant pirmosios pakylos laiptelio, išgirsti savo šalies himną ir pamatyti, kaip tavo garbei kyla nacionalinė vėliava. Šiandien mes skelbiame, kad dalyvausime Pjongčango olimpiadoje, net ir suprantant, kad esam pastatyti į nelygias sąlygas. Mes norime startuoti už savo šalį, pagerbti savo artimuosius, sirgalius, pakovoti už visą tautą, kuri jau ne vieną šimtmetį yra buvo ir yra viena iš galingiausių“, – teigiama pranešime.

Rusijos sportininkai patikino kad kiekviena pergalė taps ne asmeniniu, o visos šalies laimėjimu.

Apie tai, kad rusų sportininkams nebus draudžiama važiuoti į Pjongčangą pasakė trečiadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Žinoma, mes jokių blokadų ar boikotų neskelbsime ir netrukdysime tiems savo sportininkams vykti į žaidynes Pjongčange, kurie išreikš norą varžytis 2018 metų olimpiadoje“, – pasakė Rusijos prezidentas. Šnekėdamas apie draudimą pasirodyti žaidynėse, V.Putinas tikino, kad dar galvos, kaip reaguoti į IOC veiksmus. „Reikia labai atsakingai susipažinti su tais sprendimais, su sprendimais ant popieriaus ir žinoti jų detales. Aš kalbu kaip šalies vadovas, tačiau sprendimą dėl dalyvavimo žaidynėse turi priimti Rusijos olimpinis komitetas ir jo susirinkimas“, – pasakė Rusijos prezidentas.

Tačiau jis aiškiai davė suprasti, kad sankcijos Rusijos sportininkams buvo skirtos ne dėl dopingo vartojimo ar valstybinio požiūrio į draudžiamus sporte preparatus, o tik dėl politinių motyvų. „Visa tai yra surežisuota ir yra viskas diktuojama tik politiniais motyvais. Mes tai matome ir aš neturiu jokių minčių, kad yra kitaip. Mes, Rusija, labai greitai užmirštame skriaudas. Prisimenate Sočį? Visi sakė, kad Sočyje bus viskas blogai, Rusija nepasirengusi, ji nesugebės surengti žaidynių. Buvo viskas labai gerai... Ir tuomet iškart prasidėjo kita linija: čia blogai su dopingu, ten negerai su testais, atsirado meldonijus“, – sakė V.Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.