EUROLYGA 2023

Kalorijas naikinantis sportas, kur ir Usainui Boltui reikėtų pasiruošti

Multisportą į Lietuvą atgabeno saujelė mėgėjų. Pionieriumi, kuris nuvažiavo, pamatė, sudalyvavo, suprato, kad gali geriau, grįžęs rado bendraminčių ir suorganizavo (geriau), tapo Vytenis Benetis.

 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
 Multi-sportas pasaulyje populiarėja.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 16, 2018, 1:18 PM

Su bendraminčiais Vytenis taip driokstelėjo, kad dabar Lietuvoje vyksta didžiausios pasaulyje multi-sporto varžybos. Vasarą turime „Vilnius Challenge“, o jau visai netrukus, vasario 3 dieną Jonavoje vyks „LTeam Winter Challenge 2018“.

Kas tas multisportas? Ar tikrai nereikia būti Boltu, kad įveiktum šių varžybų trasą? Kokio sudėtingumo būna trasos? Kodėl dauguma multi-sportininkų varžosi su kuprinėmis? Kas jose? Tai komandinis ar asmeninis sportas? Ar galima tapti profesionaliu multisportininku? Į šiuos klausimus atsakė „Winter Challenge“ organizatoriai.

– Sakoma, kad lengvoji atletika – sporto šakų karalienė. Kas šiame kontekste yra multi-sportas?

– Pradėkime nuo to, kad Usainas Boltas be specialaus pasiruošimo multisporto varžybų nelaimėtų. Kaip ir bet kurios kitos sporto šakos boltai, lebronai, ronaldo ar mcgregorai. Sakome tai ne todėl, kad sumenkintume karalienę, o todėl, kad tokia tiesa.

Multi-sporto varžybose susilieja kelios ar keliolika sporto šakų nuo bėgimo, orientavimosi, iki irklavimo, alpinizmo, šaudymo ir t.t. Trasos ir užduotys dalyviams atskleidžiamos tik prieš pat startą, paslaptis ir nežinomybė – sudedamoji šio sporto dalis. Tad jei lengvoji atletika – sporto šakų karalinė, multisportas, matyt, yra agentas 007.

– Kokia pagrindinė šio agento misija?

– Nuvaryti visus kaip arklius. Išmaudyti lediniame vandenyje. Paklaidinti miškuose. Nuridenti nuo slalomo kalno. Įkišti į tunelį, į kurį šiaip netelpa joks užpakalis... Juokaujam (juokiasi). Multisporto misija yra ištraukti sportiškas sielas į gryną orą. Parodyti nematytus miestų ir miestelių kampelius. Suteikti galimybę pasivaržyti su draugais ir pažįstamais. Leisti patirti nuotykį ir pasikrauti gerų emocijų. Išspausti vieną kitą prakaito lašo, kad, kaip sako, kelelis namo nedulkėtų (juokiasi).

– Kaip sunku šiame sporte pasiekti finišą?

– Lengviausia, be abejo, yra nenorėti jo pasiekti. Šiam tikslui pasiekti užtenka nestartuoti. Bet jei jau užsimanei startuoti, pasirinkus tinkamą trasą, finišą nėra sunku pasiekti. Jeigu pasportuoti išeini tik retom progom, patartina rinktis mažiausią (atstumu, bet ne nuotykiais) „Try“ trasą. Ją įveikti – panašiai kaip „atsportuoti“ dvi fizino lavinimo pamokas, t.y. gali visi. Sportuojantiems dažniau tikrai pavyks įveikti ir vidutinio sudėtingumo trasą, kuri vadinasi „Fun“. Kiečiausiems multisporto mėgėjams, patyrusiems ir žinantiems, ko susirinko, skirta „Pro“ trasa.

– Dauguma multisporto varžybų dalyviai varžosi su kuprinėmis. Kas jose?

– Atsarginiai batai, kojinės, popierius ir rašiklis, asmens dokumentas, neperšlampamas maišelis, telefonas (asmenukei keliantis per Nerį), bananas, bandelė arba lašiniai. Kaip kas mėgsta. Kam per mažai svorio, įsimeta vandens sau ir kolegai (juokiasi). Beje, nepaminėjome svarbaus momento, visuose turnyruose varžomės komandose, sudarytose iš dviejų bet kokios lyties asmenų.

– Sakoma, kad multisportas – kalorijų deginimo krosnis.

– Priklausomai nuo varžybų trasos dalyviai gali sudeginti iki dešimties tūkstančių kalorijų. Tačiau dažniausiai varžybose dalyvauja tie, kuriems kalorijų deginimas neaktualus. Jie šį sportą vertina už laisvę, nuotykius, naują patirtį, savijautą finišavus.

– Ar yra pasaulyje multisporto profesionalų, tokių, kurie gyvena tik iš dalyvavimo varžybose? Kaip jie atrodo palyginus su lietuviais?

– Šiais laikais žmonės iš visko sugeba užsidirbti. Uždirba ir iš multi-sporto. Jie važinėja po skirtingas šalis ir siekia nugalėti. Juos vadina profesionalais. Bet į Lietuvą jiems geriau nevažiuoti. Turime Lietuvoje vyrukų, kurie taip „pakrauna malkų“ tiems profesionalams, kad rudenį neužtenka lapų jiems paslėpti. O ir geležinių merginų tikrai yra. Ateina užsiregistruoti dailiai apsirengusios, galvoji, ką čia tokios veiks, o va trasoje dar ir nepaveji.

– Artimiausios multisporto varžybos Lietuvoje – vasario 3 dieną Jonavoje vyksiančios „LTeam Winter Challenge 2018“. Kam turėtų ruoštis dalyviai? Užtenka turėti dviratį ir bėgimo batus ar reikės ir nuosavos baidarės, ir bobslėjaus rogių?

– Būkime ramūs, neprireiks nei sniego motociklo, nei motorinės valties, nei bobslėjaus rogių (juokiasi). Prie ankščiau minėto kuprinės turinio pridėjus dviratį, pirštines bei šalmą tikrai būsime pasiruošęs. Na, jei kur sandėliuke dar slidės ar pačiūžos mėtosi, galima ir jas įsimesti – bus smagiau lenkti bėgančius ledu.

– Kas yra tie, kurie turėtų pabandyti „Winter Challenge“ varžybas?

– Tai yra 99 procentai Lietuvos. Tie, kurie dar niekada nebandė multi-sporto. Žiemą sporto renginių tikrai nėra daug, o toks – išvis vienintelis. Tad jei esate iš smalsiųjų nuotykių ieškotojų kategorijos, jei vaikystėje korėtės į medį, važinėjote dviračiu arba tiesiog lankėte fizinio lavinimo pamokas, esate laukiami vasario 3 dieną Jonavoje.

Registracija į „LTeam Winter Challenge 2018“ vyksta čia.

Registracija užsidaro sausio 30 dieną, 23:59 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.