EUROLYGA 2023

Griežtas verdiktas Raimondui Rumšui: dėl dopingo laukia ilga diskvalifikacija

Talentingu laikytas dviratininkas, buvęs Lietuvos dviračių sporto jaunimo rinktinės narys Raimondas Rumšas jaunesnysis išgirdo negailestingą nuosprendį. Dėl dopingo vartojimo jis diskvalifikuotas ketveriems metams.

 R.Rumšas jaunesnysis sulaukė griežto verdikto.<br> T.Gaubio nuotr.
 R.Rumšas jaunesnysis sulaukė griežto verdikto.<br> T.Gaubio nuotr.
 R.Rumšas iškovotą pergalę buvo skyręs savo brolio atminimui.<br> Italijos dviračių sporto federacijos nuotr.
 R.Rumšas iškovotą pergalę buvo skyręs savo brolio atminimui.<br> Italijos dviračių sporto federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 24, 2018, 5:28 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 6:58 PM

Tokią žinią trečiadienį pranešė Italijos antidopingo agentūra NADO. 

Lietuvio kraujo mėginiuose, kurie buvo paimti rugsėjo 4-ąją Toskanoje, kur gyvena Rumšai, rasta medžiagos GRHP-6. Tai yra augimo hormonas, draudžiamas vartoti sporte.

Dabar paskelbta apie R.Rumšo diskvalifikacijos terminą. Į profesionalų sportą dviratininkas galės grįžti ne anksčiau, nei 2022 metų spalio 21 diena. Taigi, be sporto jam teks praleisti gana ilgą laiką.

Praėjusių metų liepą R.Rumšas jaunesnysis laimėjo lenktynes Italijoje „Freccia dei Vini“ ir pergalę skyrė savo broliui Linui. Šis buvęs dviratininkas, atstovavęs mėgėjų komandai, netikėtai mirė 2017-ųjų gegužės 2 dieną.

Pastarojo mirties priežastis siekianti nustatyti Lukos miesto prokuratūra po nelaimės pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo dopingo vartojimo.

Pareigūnai atliko kratą pačių Rumšų ir Lino Rumšo komandos „Altopack Eppela“ vadovų namuose, bei komandos būstinėje. Buvo rasta nemažai darudžiamų preparatų, kurie neturėjo gydytojų receptų.

Problemų dėl dopingo vartojimo savo karjeros metu kadaise turėjo ir jaunuolio tėvas R.Rumšas vyresnysis. Jis buvo diskvalifikuotas 2003 metų „Giro d'Italia“ lenktynėse, kuriose buvo užėmęs šeštąją vietą. Tuomet iš jo paimtame mėginyje taip pat buvo aptikta neleistinų preparatų.

Problemų susijusių su dopingu kadaise turėjo ir R.Rumšo vyresniojo žmona Edita. 2002 metais moteris turėjo daug nemalonumų, kai jos automobilyje Prancūzijos pasieniečiai rado nemažą kiekį dopingo produktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.