EUROLYGA 2023

Kare dėl statulėlių apmokėjimo – niuksas KKSD

Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės (KKSD) 2017 metų viduryje kreipėsi į teismą dėl metų sporto apdovanojimams skirtų statulėlių, kurios KKSD lėšomis buvo pagamintos ir apmokėtos, išlaidų padengimo, Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui (LTOK) nutraukus bendradarbiavimą su KKSD dėl šio renginio organizavimo. Teismas nusprendė, kad statulėlių gamybos išlaidas abi ginčo šalys turi prisiimti lygiomis dalimis, o KKSD turės atlyginti LTOK bylinėjimosi išlaidas.

 Daina Gudzinevičiūtė ir Edis Urbanavičius.<br> G.Bitvinsko ir J.Stacevičiaus nuotr.
 Daina Gudzinevičiūtė ir Edis Urbanavičius.<br> G.Bitvinsko ir J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 25, 2018, 2:45 PM

Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs KKSD ieškinį, nusprendė, kad po susitarimo bendrai organizuoti kasmetinius Lietuvos sporto apdovanojimus nutraukimo likusių statulėlių gamybos išlaidas abi ginčo šalys turi prisiimti lygiomis dalimis. KKSD turės atlyginti Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui 1483,29 EUR bylinėjimosi išlaidas.

„Šiuo metu dar nesame priėmę sprendimo, ar teismo nutarimą skųsti. Teismo nutartis iš dalies tenkino tiek mūsų, kaip atsakovo, tiek ieškovo reikalavimus. Galime tik apgailestauti, kad dėl tokio priešiškumo olimpiniam komitetui iš KKSD vadovo pusės turime gintis teisme“, – sakė LTOK komunikacijos vadovė Ieva Kutkaitė. 

Į teismą dėl statulėlių gamybos kaštų atlyginimo kreipėsi pats KKSD, nurodęs, kad LTOK atsisakė padengti sportininkams skirtų statulėlių gamybos kaštus. LTOK nuomone, atlyginti nebuvo galima, nes tiek sąmatos, tiek pats gamybos faktas ir kiekiai nebuvo derinti, o pats bendradarbiavimas su KKSD, pasikeitus jo vadovybei, yra labai komplikuotas. KKSD nebendradarbiavo ir neperdavė statulėlių LTOK, o tik reikalavo kompensuoti išlaidas.

Išnagrinėjęs bylą, teismas nustatė, kad abi šalys susiklosčiusioje situacijoje yra kaltos po lygiai, t.y. po 3260,95 EUR (ieškovo reikalavimas buvo 6521,90 EUR). Teismas konstatavo, kad KKSD netinkamai bendradarbiavo po susitarimo nutraukimo ir pažymėjo, kad byloje surinkti rašytiniai įrodymai nepatvirtina, jog ieškovas aiškiai ir nedviprasmiškai būtų siūlęs šias statulėles perduoti atsakovui, o atsakovas būtų atsisakęs. Ieškovo pateiktas susirašinėjimas tarp ginčo šalių tik patvirtina ieškovo reikalavimą kompensuoti patirtas išlaidas.

Sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka iki vasario 12 d.

Tuo metu KKSD šią informaciją pateikia kiek kitaip.

Pirmos instancijos teismas pripažino, jog KKSD, apdovanojimų statulėles užsakydamas iš anksto, elgėsi protingai ir tinkamai, siekdamas išvengti organizacinių nesklandumų. LTOK argumentai, kad statulėlės buvo užsakytos dar nežinant visų nominacijų, todėl tai buvo rizikingas elgesys, atmesti, nes byloje surinkti rašytiniai įrodymai bei šalių paaiškinimai patvirtino, jog nominacijų skaičius išliko toks pat kaip ir ankstesniais metais, o statulėlės buvo užsakytos be išgraviravimo, – pranešime spaudai rašė KKSD.

Be to, teismas nustatė, jog KKSD pagamintas statulėles LTOK galėjo panaudoti savo organizuotam renginiui, tačiau nesiėmė dėl to jokių aktyvių veiksmų.

Pasak KKSD, LTOK argumentai, jog pagamintos statulėlės netiko dėl dizaino sprendimų, teismo įvertinti kaip LTOK rizikos prisiėmimas dėl subjektyvių priežasčių (nenoro panaudoti tokio paties dizaino statulėles), bet ne objektyvus negalėjimas sumažinti patirtas gamybos išlaidas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.