EUROLYGA 2023

Boksas skęsta – į sostą sėdo su heroino prekyba ir mafija siejamas uzbekas

Pasaulio mėgėjų bokso federacija (AIBA) ir vėl pateko į naują skandalą. Šįkart bokso įvaizdžiui smūgį sudavė Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vieša žinutė, kad laikinuoju organizacijos prezidentu tapęs Gafuras Rachimovas kelia „didelį rūpestį“, nes yra siejamas su organizuotu nusikalstamumu.

 Mėgėjų boksas toliau bando išsivalyti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Mėgėjų boksas toliau bando išsivalyti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2018, 6:11 PM

Šeštadienį AIBA paskelbė, kad ilgiausiai organizacijoje dirbantis viceprezidentas uzbekas G.Rachimovas laikinai vadovaus boksui iki lapkritį Maskvoje vyksiančių rinkimų.

Praėjusį mėnesį G.Rachimovą JAV iždo departamentas pavadino vienu iš Uzbekistano „didžiausių nusikaltėlių“ bei „heroino prekyboje svarbiu žmogumi“, kuris turi ryšių su „Thieves in Law“ nusikaltėlių grupuote.

JAV iždo departamentas jau yra įšaldęs G.Rachimovo sąskaitas bankuose, kurie priklauso JAV jurisdikcijai.

Amerikiečiai taip pat negali vykdyti jokių finansinių pavedimų G.Rachimovui ar gauti pinigų iš jo.

Pakeitė išstumtą bosą

IOC taryba šią savaitę planuoja rimtai aptarti situaciją AIBA organizcijoje. IOC paskelbė, kad dabar ruošiasi imtis veiksmų prieš mėgėjų sportą prižiūrinčią organizaciją.

Per pastaruosius keletą metų AIBA sunkiai sekėsi valdyti krizes. Organizacija sulaukė kaltinimų šališku teisėjavimu ir prastu finansų valdymu. AIBA nuo 2006 metų vadovavo Wu Ching-kuo, kuris pernai buvo priverstas palikti postą, kai „The Guardian“ išsiaiškino, jog AIBA iš Azerbaidžano kompanijos „Benkons MMC“ pasiskolino 10 milijonų JAV dolerių ir šie tiesiog dingo.

Wu Ching-kuo griūtis sutikta palankiai, tačiau mėgėjų boksas iš problemų liūno dar neišbrido. IOC nustojo mokėti dotacijas ir dabar AIBA rizikuoja bankrutuoti.

„The Guardian“ šaltiniai AIBA organizacijoje teigė, kad uzbekas ruošiasi ginti savo vardą. Esą jis tapo nešvarios rinkimų kampanijos auka. Tikinama, kad jis niekada nebuvo baustas už nusikaltimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?