EUROLYGA 2023

IOC prezidentą Thomą Bachą sužavėjo Pjongčango olimpinis kaimelis

Ketvirtadienį nedidelės ceremonijos metu atidarytas Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių kaimelis sulaukė Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidento Thomo Bacho pagyrimų. 

 Th.Bachą sužavėjo Pjongčango olimpinis kaimelis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Th.Bachą sužavėjo Pjongčango olimpinis kaimelis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2018, 1:28 PM

Olimpinis kaimelis - vieta sportininkams ir visiems olimpiečiams. Čia atgyja olimpinė dvasia, - kalbėjo IOC vadovas. - Tai puikus olimpinis kaimelis. Čia galima pajusti, kad žaidynės prasideda. Sportininkų kambariai kaimelyje yra erdvūs ir patogūs“. 

Olimpinį kaimelį kalnų apsuptyje sudaro aštuoni bendrabučiai, kuriuose įrengta 600 kambarių, o Gangnino kaimelį pakrantėje sudaro 922 kambariai devyniuose pastatuose. Vasario 9-25 dienomis vyksiančiose žiemos olimpinėse žaidynėse laukiama apie 2900
sportininkų. Pirmą kartą žiemos olimpinėse žaidynėse startuos Ekvadoro, Kosovo, Malaizijos, Nigerijos ir Singapūro atletai. 

Olimpiniuose kaimeliuose iškelta ir Šiaurės Korėjos vėliava, nors kitomis aplinkybėmis tai laikoma Pietų Korėjos įstatymų pažeidimu. Po derybų nuspręsta, kad olimpinėse žaidynėse dalyvaus 22 specialaus IOC kvietimo sulaukę Šiaurės Korėjos sportininkai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.