EUROLYGA 2023

Rusijos kūjo metimo legenda mirė važiuodamas dviračiu

Rusijos lengvosios atletikos federacija paskelbė, kad Sočyje mirė 1988 metų olimpinį aukso medalį kūjo metimo rungtyje iškovojęs Sergejus Litvinovas. Jam buvo 60 metų.

 ess.fi nuotr.
 ess.fi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2018, 6:08 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:30 AM

Rusai nurodė, kad važiuodamas iš treniruotės Sočyje S.Litvinovas taiga nukrito nuo dviračio.

„Medikai po skambučio atvyko greitai, tačiau negalėjo išsaugoti jo gyvybės“, – pranešė Rusijos lengvosios atletikos federacija.

S.Litvinovas yra iškovojęs ir 1980 metų olimpinį sidabrą. Jis dukart tapo pasaulio čempionu.

S.Litvinovui vis dar priklauso olimpinis rekordas kūjo metimo rungtyje. 1988 metais Seulo olimpinėse žaidynėse jis įrankį nusviedė 84 m 80 cm ir iškovojo auksą.

Baigęs karjerą S.Litvinovas treniravo kitus sportininkus, o tarp jų – savo sūnų, kurio vardas taip pat Sergejus.

Sūnus, kuris 2013 m. tapo Rusijos kūjo metimo čempionu, prieš Rio de Žaneiro žaidynes stipriai kritikavo Rusijos valdžią, nes dėl dopingo sistemos į žaidynes nebuvo įleisti rusų lengvaatlečiai.

„ Atskirai „ačiū“ noriu pasakyti savo mielai federacijai ir Sporto ministerijai už tai, kas įvyko. Dėkui jums, mes nepasimatysime Rio. Iš pradžių reikėjo pamatyti pas save problemą, įžvelgti, kur mes pramiegojome tą momentą, kuris privedė iki tokio sprendimo. Visi pas mus kalba apie teisybę – lyg maži vaikai. Nors kartą ta teisybė ką nors lėmė? Jei kalbėsime juridine kalba, reikia žaisti tomis taisyklėmis, kurios yra parašytos, o ne mūsų sugalvotos. Kitu atveju galime užsidaryti, sportuoti tik Rusijoje, varžytis tik rusams, jei esame tokie protingi ir nesugebame prisiderinti prie esamų taisyklių“, – tada rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.