EUROLYGA 2023

Jonas Truchanovičius pateko į Čempionų lygos geriausių rankininkų septynetą

Jonas Truchanovičius pirmą kartą šį sezoną ir antrą kartą karjeroje išrinktas į rankinio Čempionų lygos geriausių savaitės žaidėjų septynetą. „Montpellier“ klubo kairysis pusiaukraštinis buvo įvertintas už puikų pasirodymą per pirmąsias aštuntfinalio rungtynes su „Barcelona“ komanda. 

J.Truchanovičius puikiai žaidė Čempionų lygoje.<br>T.Bauro nuotr.
J.Truchanovičius puikiai žaidė Čempionų lygoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2018, 3:00 PM, atnaujinta Mar 26, 2018, 4:23 PM

Monpeljė rankininkai sekmadienį namie nugalėjo varžovus iš Katalonijos 28:25 (13:13), o sutvarstyta kairiąją blauzda žaidęs ir kartais truputį šlubčiojęs J.Truchanovičius įmetė 8 įvarčius. 

Septynete – antrą kartą

Antrą sezoną Čempionų lygoje žaidžiantis J.Truchanovičius į savaitės septynetą kartą jau buvo išrinktas praėjusių metų pavasarį, kai per atkrintamųjų varžybų pirmojo etapo pirmąsias rungtynes įmetė 8 įvarčius į Zaporižės „Motor“ klubo vartus. 
Sekmadienį 24 metų 203 cm ūgio šiaulietis pakartojo karjeros rezultatyvumo rekordą, o iš viso šį sezoną per 13 rungtynių įmetė 40 įvarčių. 

Šį sezoną į Čempionų lygos savaitės septynetą buvo patekęs ir kitas Lietuvos rankininkas Aidenas Malašinskas iš „Motor“ klubo. Jis pasižymėjo per atkrintamųjų varžybų pirmojo etapo pirmąsias rungtynes su „Skjern“ komanda. A.Malašinskas į Danijos klubo vartus įmetė 7 įvarčius, o „Motor“ iškovojo pergalę 32:30. Tačiau per atsakomąsias rungtynes Ukrainos čempionai nusileido varžovams didesniu skirtumu ir nepateko į aštuntfinalį.

Varžovus vadina favoritais

„Montpellier“ per dvikovą su „Barcelona“ irgi kol kas atliko tik pusę darbo. Sunkesniąją pusę darbo reikės padaryti šeštadienį per atsakomąsias rungtynes, kurios vyks Katalonijos sostinėje. 

Trijų įvarčių atsarga nėra didelė, todėl Monpeljė komandos treneris Patrice‘as Canayer prieš kelionę į Barseloną poros favorite ir toliau vadina varžovų komandą. „Žaidėme solidžiai. Pirmojo kėlinio pirmojoje pusėje turėjome problemų, kurios būdingos jaunoms komandoms. Mums trūksta pastovumo, bet dėl gero nusiteikimo ir atsidavimo įveikėme sunkumus. Esame patenkinti rezultatu, tačiau prieš atsakomąsias rungtynes „Barcelona“ vis tiek yra favoritė“, - po sekmadienį iškovotos pergalės sakė P.Canayer.

Kita vertus, pagarba tituluotiems varžovams netrukdo svajoti apie palankią dvikovos baigtį. „Vartus užrakinęs Vincent‘as Gerard‘as ir puikiai žaidęs J.Truchanovičius padėjo „Montpellier“, strigusiam pirmajame kėlinyje, apversti situaciją ir parklupdyti „Barcelona“ komandą pirmosiose Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse. Pirmasis žingsnis leidžia toliau svajoti apie kitą etapą“, - pirmadienį rašė didžiausias Monpeljė dienraštis „Midi Libre“.  

Beje, pernai „Montpellier“ pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį. Prieš metus Monpeljė rankininkai aštuntfinalyje nugalėjo čempiono vardą gynusį Kielcų „Vive“ klubą, bet ketvirtfinalyje nusileido Vespremo „Telekom“ komandai. 

Kovoja dėl Prancūzijos aukso

J.Truchanovičius ir jo komandos draugai šį sezoną puikiai žaidžia ir Prancūzijos lygoje. „Montpellier“ per 18 rungtynių iškovojo 33 taškus (16 pergalių, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas) ir 4 taškais lenkia pavojingiausią varžovą Paryžiaus PSG klubą. Prancūzijos lygoje atkrintamosios varžybos nerengiamos, o iki turnyro pabaigos liko 8 turai, tad Monpeljė ekipa turi labai geras galimybes po penkių sezonų pertraukos susigrąžinti šalies čempionės vardą. 

„Prancūzijos lyga yra mūsų prioritetas, - net ir po pergalės prieš Barselonos komandą pabrėžė „Montpellier“ kapitonas Michaelis Guigou. – Nenorime prarasti pirmosios vietos, o prieš išvyką į Barseloną mūsų lauks svarbios rungtynės su „Aix“ klubu“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.