EUROLYGA 2023

J. Truchanovičius su ekipa išgyveno rankinio Čempionų lygos trileryje Barselonoje

Nors Jonui Truchanovičiui per atsakomąsias rankinio Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes nepavyko sužibėti taip pat ryškiai, kaip per pirmąsias, „Montpellier“ komanda, kurios aprangą vilki Lietuvos rankininkas, pasiekė reikiamą rezultatą ir antrą sezoną iš eilės pateko į svarbiausio žemyno turnyro ketvirtfinalį.

 Jonas Truchanovičius.<br> LRF nuotr.
 Jonas Truchanovičius.<br> LRF nuotr.
 Jonas Truchanovičius.<br> LRF nuotr.
 Jonas Truchanovičius.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 31, 2018, 11:07 PM, atnaujinta Mar 31, 2018, 11:08 PM

„Montpellier“ šeštadienį išvykoje nusileido „Barcelona“ komandai 28:30 (14:15), bet Prancūzijos lygos lyderiams šis rezultatas tiko. Prieš savaitę Monpeljė ekipa laimėjo pirmąsias rungtynes truputį didesniu skirtumu 28:25.

J.Truchanovičius per antrąją dvikovą įmetė 2 įvarčius. Lietuvis pirmojo kėlinio viduryje po taiklaus metimo nesėkmingai nukrito ant grindų ir susižeidė dešinę plaštaką. Laimė, trauma nebuvo sudėtinga. Gydytojui sutvarsčius ranką, J.Truchanovičius jau pirmojo kėlinio pabaigoje grįžo į aikštę.

Prieš savaitę J.Truchanovičius pelnė 7 įvarčius ir buvo pripažintas geriausiu pirmųjų rungtynių žaidėju. Be to, jis buvo išrinktas į geriausių Čempionų lygos savaitės rankininkų septynetą.

Šį šeštadienį Barselonoje vykusių rungtynių pradžioje kelių dešimčių iš Prancūzijos atvykusių aistruolių balsai skambėjo daug garsiau nei mėlynos ir granatinės spalvos minios. „Montpellier“ galingai pradėjo mačą ir jau 8-ąją min. pirmavo 6:2. Vis dėlto „Barcelona“, kuri šią savaitę užsitikrino aštuntąjį iš eilės Ispanijos čempionės vardą, netrukus perėmė iniciatyvą: kėlinio viduryje išsiveržė į priekį 10:8 ir pirmavo iki pat finalo sirenos.

Tiesa, pirmojo kelinio pabaigoje ir antrojo kėlinio pradžioje „Barcelona“ persvara buvo minimali. Tik įpusėjus antrajam kėliniui judri šeimininkų gynyba visiškai supančiojo Monpeljė ekipos puolimą ir 40-ąją min. Barselonos rankininkai pirmą kartą įgijo trijų įvarčių persvarą 21:18, o paskui dar labiau padidino skirtumą ir 45-ąją min. nutolo 24:18.

Skirtumas netgi galėjo tapti triuškinamas, bet „Montpellier“ ne sykį gelbėjo antrasis vartininkas Nikola Portneris. O kėlinio viduryje svečiai išsitraukė dar du slaptus ginklus. Varžovams pritildžius Monpeljė komandos lyderius, prisikėlimo šaukliais tapo paprastai nedaug žaidžiantys Baptiste‘as Bonnefond‘as ir gynybos specialistas Mohamedas Mamdouh. Jų aktyvumas viską apvertė aukštyn kojomis – „Montpellier“ įmetė penkis įvarčius paeiliui ir sumažino atsilikimą 25:26.

Karštoje rungtynių pabaigoje „Barcelona“ turėjo galimybių laimėti reikiamu skirtumu, bet paskutines šeimininkų viltis užgesino likus keliolikai sekundžių iki sirenos įvartį įmetęs ir galutinį rezultatą užfiksavęs „Montpellier“ įžaidėjas Diego Simonet.

Ketvirtfinalyje „Montpellier“ susikaus su Vokietijos lygoje trečiąją vietą užimančiu „Flensburg-Handewitt“ klubu. „Flensburg-Handewitt“ aštuntfinalyje dukart nugalėjo „Kristianstad“ komandą 26:22 (svečiuose) ir 27:24 (namie). Į ketvirtfinalį taip pat jau pateko čempiono vardą ginantis Skopjės „Vardar“, Paryžiaus PSG (iškart po grupių etapo) ir „Skjern“.

Danijos lygos lyderis „Skjern“ aštuntfinalyje gana netikėtai įveikė Vespremo „Telekom“ klubą. Skjerno rankininkai nugalėjo namie 32:25, o paskui mažesniu skirtumu pralaimėjo Vengrijoje 29:34. Dar trejos aštuntfinalio atsakomosios rungtynės vyks sekmadienį.

Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės vyks balandžio 18-22 d., atsakomosios – balandžio 25-29 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.