EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkai Europos čempionato atrankoje vėl kovos su prancūzais

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė 2020 metų Europos čempionato atrankos turnyre kovos su Prancūzijos, Portugalijos ir Rumunijos komandomis. Tai paaiškėjo ketvirtadienį Trondheime ištraukus burtus, kurie suskirstė 32 komandas į aštuonias grupes.

 Lietuvos vyrų rankinio rinktinė
 Lietuvos vyrų rankinio rinktinė
 Burtai
 Burtai
 Lietuvos vyrų rankinio rinktinė
 Lietuvos vyrų rankinio rinktinė
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 12, 2018, 10:10 PM, atnaujinta Apr 12, 2018, 10:16 PM

Nuo šiol Europos čempionato durys atsivers daug plačiau. 2020 metais žemyno pirmenybių baigiamajame turnyre pirmą kartą dalyvaus net 24 komandos (iki šiol žaisdavo 16 rinktinių), tad atrankos varžybose bus kovojama net dėl 20 kelialapių. Juos gaus po dvi stipriausias grupių komandas bei keturios geriausios, užimsiančios trečiąją vietą.

Žaisti atrankos tunryre nereikės 2018 metų Europos čempionei Ispanijai bei trims 2020 metų Europos pirmenybių šeimininkėms Norvegijai, Švedijai ir Austrijai.

Atrankos turnyro rungtynės bus žaidžiamos 2018 metų spalio 24-28 d., 2019 metų balandžio 10-14 d. ir birželio 12-16 d.

Lietuvos rankininkai neseniai jau kovojo su Prancūzijos rinktine. Praėjusio Europos čempionato atrankos turnyre mūsiškiai ir „ekspertai“ irgi rungtyniavo vienoje grupėje. Tuomet lietuviai išvykoje pralaimėjo 20:37 (2016 m. lapkritį), tačiau praėjusių metų birželį Klaipėdoje užkūrė galingiems varžovams tikrą pirtį ir nusileido tik 25:26.

Prancūzijos rinktinė, kuri yra praėjusių metų pasaulio čempionė, o šių metų Europos čempionate iškovojo bronzos medalius, bus neabejotina favoritė kitų žemyno pirmenybių atrankos turnyro grupėje.

Tuo tarpu dvi kitos lietuvių varžovės yra panašaus pajėgumo komandos. Portugalai jau senokai nežaidė nei Europos, nei pasaulio pirmenybėse (nuo 2006 m. Europos čempionato), o daugkartinės pasaulio čempionės Rumunijos rinktinės rezultatai pastaraisiais metais irgi buvo kuklūs. Rumunai šiame amžiuje nė karto nebuvo patekę į Europos pirmenybes ir tik dukart (2009 ir 2011 m.) prasibrovė į pasaulio čempionatą.

Šiuo metu dar besitęsiančiame 2019 metų pasaulio čempionato atrankos turnyre ir portugalai, ir rumunai pateko į Europos zonos atkrintamąjį etapą. Pirmajame atrankos etape Portugalijos komanda pranoko Lenkijos, Kipro ir Kosovo rankininkus, Rumunijos rinktinė – Italijos, Ukrainos ir Farerų Salų ekipas.

Kaip žinia, vasaros pradžioje Europos zonos atkrintamajame etape žais ir Lietuvos rinktinė, kuri savo grupėje įveikė Latvijos, Gruzijos ir Izraelio rankininkus.

Vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas burtų per daug nesureikšmino: „Norint žaisti Europos čempionate turi įrodyti, jog esi to vertas. Tekę varžovai tikrai pajėgūs, tačiau turime norėti ir žaisti, viskas tikrai įmanoma.“ Vis tik, labiausiai trenerį nuvylė iš ketvirtojo krepšelio mums tekę rumunai: „Iš paskutinio krepšelio gavome neabejotinai stipriausią varžovą, tai šiek tiek komplikuoja visą situaciją. Be abejo, prancūzai taipogi vis dar viena stipriausių rinktinių Pasaulyje, tačiau jeigu norime žaisti Europos čempionate tiek rumunus, tiek portugalus turime bandyt įveikti.“

Atranka į 2020 metų Europos čempionatą prasidės jau šio spalio pabaigoje ir tęsis iki 2019 metų birželio mėnesio. Finalinis Europos čempionato etapas 2020 metų sausį vyks Švedijoje, Austrijoje bei Norvegijoje. Pirmą kartą istorijoje Europos čempionatą vykdys net trys skirtingos šalys.

Iki šio atrankos ciklo pradžios mūsų nacionalinės rinktinės dar laukia pasaulio čempionato atrankos paskutiniojo etapo kova su islandais. Pirmoji kova su šios šalies nacionaline rinktine „Siemens“ arenoje įvyks birželio 8 dieną, o birželio 13 dieną bus žaidžiamos atsakomosios rungtynės jau varžovų aikštėje.

Atrankos turnyro grupės

1 grupė: Vokietija, Lenkija, Izraelis, Kosovas.

2 grupė: Kroatija, Serbija, Šveicarija, Belgija.

3 grupė: Makedonija, Islandija, Turkija, Graikija.

4 grupė: Slovėnija, Nyderlandai, Latvija, Estija.

5 grupė: Baltarusija, Čekija, Bosnija ir Hercegovina, Suomija.

6 grupė: Prancūzija, Portugalija, Lietuva, Rumunija.

7 grupė: Vengrija, Rusija, Slovakija, Italija.

8 grupė: Danija, Juodkalnija, Ukraina, Farerų Salos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.