EUROLYGA 2023

Lietuvio įvartis parbloškė penkerius metus nepralaimėjusius „Barcelona“ rankininkus

Prieš pat sireną Rolando Bernatonio įmestas įvartis nutraukė beprotiškai ilgą „Barcelona“ komandos nepralaimėtų rungtynių seriją Ispanijos rankinio lygoje. Granojerso „Fraikin“ ekipa, kurioje žaidžia R.Bernatonis, penktadienį išvykoje palaužė Barselonos rankininkus 29:28 (17:13), o legionierius iš Lietuvos prie įspūdingos pergalės prisidėjo 6 įvarčiais, tarp jų ir pergalingu.

Rolandas Bernatonis.<br>G.Šiupario nuotr.
Rolandas Bernatonis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2018, 12:10 AM, atnaujinta Apr 14, 2018, 12:14 AM

„Barcelona“ praėjusį kartą Ispanijos lygos rungtynes pralaimėjo 2013 metų gegužės 18 dieną, kai išvykoje pripažino Logronjo „La Rioja“ komandos pranašumą 31:33. Nuo tada mėlyni ir granatiniai net 146 rungtynes žygiavo be pralaimėjimų. O pridėjus taurių turnyrus, „Barcelona“ nacionalinėse varžybose nepralaimėjo 174 iš eilės rungtynių.

„Fraikin“ praėjusį kartą „Barcelona“ komandą nugalėjo 2006 metų lapkritį, o paskui mėlyni ir granatiniai laimėjo 32 iš eilės tarpusavio rungtynes.

Vis dėlto nepalanki istorija Granojerso rankininkų penktadienį negąsdino. Jie iškart parodė favoritams, jog yra nusiteikę labai ryžtingai, greitai išsiveržė į priekį ir pirmojo kėlinio pabaigoje keliskart įgijo 4 įvarčių persvarą.

Po pertraukos „Barcelona“ susikaupė, o šeimininkams persvėrus rezultatą 22:20, atrodė, jog svečiai gali palūžti. Tačiau taip neatsitiko: „Fraikin“ ekipą keliskart išgelbėjo vartininkas Cesaris Almeida, svarbius įvarčius įmetė R.Bernatonis bei Mamadou Gassama, ir iki sirenos likus 100 sek. Granojerso komanda vėl išsiveržė į priekį 28:26.

„Fraikin“ viltys laimėti susvyravo, kai likus 10 sek. iki mačo pabaigos baudinį įmetė ir rezultatą išlygino „Barcelona“ veteranas Valero Rivera (beje, C.Almeidai labai nedaug trūko, kad atmuštų kamuolį). Tačiau minutės pertraukėlės paprašęs „Fraikin“ treneris Antonio Rama nubraižė pergalingos atakos planą, kurį įvykdė maždaug iš 10 metrų kamuolį į „Barcelona“ vartus taikliai švystelėjęs R.Bernatonis.

Beje, lietuvį pastaraisiais mėnesiais kamuoja stiprūs nugaros skausmai, todėl jis dažnai nekeliauja į rungtynes, kurias „Fraikin“ žaidžia toli nuo namų. „Fraikin“ treneriai abejojo, ar lietuvis dalyvaus ir rungtynėse su „Barcelona“, tačiau Granojersas yra visai šalia Barselonos, todėl Katalonijos derbio R.Bernatonis nepraleido.

„Barcelona“ komandai pralaimėjimas nieko nebelėmė. „Mėlyni-granatiniai“ jau prieš kelis turus užsitikrino aštuntąjį iš eilės Ispanijos čempionų titulą. „Barcelona“ per 26 rungtynes iškovojo 49 taškus ir artimiausią persekiotoją Leono „Ademar“ lenkia 13 taškų.

Tuo tarpu „Fraikin“ rankininkams kiekvienas taškas labai brangus. Granojerso komanda kovoja dėl antrosios vietos ir antrojo Ispanijai skirto kelialapio į Čempionų lygą. Šiuo metu „Fraikin“ turi 34 taškus, užima trečiąją vietą ir 2 taškais atsilieka nuo „Ademar“. O kitame ture „Fraikin“ ir „Ademar“ susitiks tarpusavyje.

Nors R.Bernatonis praleido kelerias rungtynes dėl traumų, jis pelnė 109 įvarčius ir Ispanijos lygos rezultatyviausių rankininkų sąraše užima 14-ąją vietą.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.