EUROLYGA 2023

J. Truchanovičius žais rankinio Čempionų lygos finalo ketverte

Čempionų lygos finalo ketverte pirmą kartą žais Lietuvos rankininkas. Jonas Truchanovičius į svarbiausio žemyno turnyro baigiamąją dalį prasibrovė su „Montpellier“ klubu.

 Jonas Truchanovičius.<br> LRF nuotr.
 Jonas Truchanovičius.<br> LRF nuotr.
 Jonas Truchanovičius.<br> LRF nuotr.
 Jonas Truchanovičius.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 29, 2018, 11:30 PM

Sekmadienį „Montpellier“ namie atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse sutriuškino „Flensburg-Handewitt“ ekipą 29:17 (14:9). Prieš savaitę pirmoji dvikova Vokietijoje baigėsi lygiosiomis 28:28.

24-erių metų kairysis pusiaukraštinis J.Truchanovičius per antrąsias rungtynes įmetė 7 įvarčius, buvo nubaustas geltona kortele ir kartą pašalintas 2 min. Nuo sezono pradžios šiaulietis žaidė visas 16 rungtynių ir pelnė 54 įvarčius.

Į Čempionų lygos finalo ketvertą, kuris bus surengtas gegužės 26-27 d. Kiolne taip pat pateko nugalėtojo vardą ginantis Skopjės „Vardar“ ir dar du Prancūzijos klubai Paryžiaus PSG ir „Nantes“.

Monpeljė rankininkai sekmadienį varžovus šokdino nuo pirmųjų minučių. Pirmasis varžovų gynybą taikliu tolimu metimu pralaužė J.Truchanovičius, o 9-ąją min. jo komanda jau pirmavo 5:1, 13-ąją min. – 7:2.

Pirmojo kėlinio pabaigoje „Flensburg“ pavyko truputį patampyti nervus šeimininkams, bet svečių nuotaiką prieš pat pertrauką sugadino J.Truchanovičius, kuris varžovus į rūbinę palydėjo įmetęs įvartį į tuščius vartus iš savo aikštės pusės.

Antrajame kėlinyje „Flensburg“ dar šiek tiek pasipriešino, bet kai 43-iąją min. „Montpellier“ padidino persvarą iki 8 įvarčių (20:12), svečiai visai nuleido rankas. Pamatę varžovų kapituliacijos požymius, rungtynių pabaigoje smarkiai nebesistengė ir Monpeljė rankininkai, kurie pirmąjį kartą šį sezoną žaidė 9 tūkst. vietų turinčioje „Sud de France“ arenoje. Iki tol „Montpellier“ varžovus priimdavo triskart mažesniuose R.Bougnolio sporto rūmuose, nes „Sud de France“ arenos nuoma buvo per brangi.

Į finalo ketvertą labai tvirtai žengė ir Paryžiaus komanda. PSG prieš savaitę pirmąsias rungtynes išvykoje su Kielcų „Vive“ klubu laimėjo 34:28, o šeštadienį gana ramiai nugalėjo Lenkijos čempionus ir namie 35:32.

„Nantes“ pergalės pamatus irgi pasidėjo per pirmąsias rungtynes, kuriose namie įveikė „Skjern“ komandą 33:27. Sekmadienį Danijoje atsakomoji dvikova baigėsi lygiosiomis 27:27, bet aštrių siužeto posūkių buvo apstu. Pirmajame kėlinyje „Nantes“ įgijo 5 įvarčių persvarą, tačiau po pertraukos vaizdas aikštėje apsivertė aukštyn kojomis ir „Skjern“ išsiveržė į priekį 4 įvarčių skirtumu. Vis dėlto Nanto ekipa atsitiesė ir pasiekė reikiamą rezultatą.

„Vardar“ ir „Kiel“ rankininkai per dvejas rungtynes įmetė po 56 įvarčius, bet Skopjės komanda pateko į finalo ketvertą, nes rezultatyviau žaidė svečiuose. Makedonijos klubas išvykoje nugalėjo 29:28, o namie pralaimėjo 27:28. Iš Kylio vieno įvarčio atsargą parsivežęs „Vardar“ sekmadienį namie taip pat beveik visą laiką pirmavo nedideliu skirtumu. „Kiel“ rezultatą persvėrė tik paskutinėmis sekundėmis, kai laiko įmesti trūkstamą įvartį jau nebeliko.

Čempionų lygos finalo ketvertai rengiami nuo 2010 metų. Per šį laikotarpį į baigiamąjį turnyrą buvo patekusi tik viena Prancūzijos komanda – užpernai ir pernai taip toli nužygiavo PSG rankininkai. Užpernai Paryžiaus klubas suklupo pusfinalyje, o pernai finale nusileido čempione tapusiai „Vardar“ komandai 23:24.

Beje, „Vardar“ pernai finalo ketverte žaidė pirmą kartą. O šiais metais pirmą kartą į finalo ketvertą prasibrovė „Montpellier“ ir „Nantes“ klubai.

Tiesa, „Montpellier“ yra tapęs Čempionų lygos nugalėtoju dar tada, kai finalo ketvertai nebuvo rengiami. Monpeljė klubas triumfavo 2003 metais. Įdomu, kad komandoje iki šiol yra du didžiosios 2003-ųjų pergalės kūrėjai: treneris Patrice‘as Canayer ir dabartinis kapitonas Michaelis Guigou.

Per pusantro dešimtmečio P.Canayer bei M.Guigou patyrė ir šilto, ir šalto, vienu metu jų komanda buvo gana ženkliai atsilikusi nuo Europos rankinio lyderių, bet pastaraisiais metais „Montpellier“ vėl subrendo didelėms pergalėms. Pernai Monpeljė ekipa po ilgos pertraukos pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį, kuriame pripažino Vespremo „Telekom“ pranašumą, o šį pavasarį J.Truchanovičius ir jo komandos draugai pakilo dar aukščiau.

Iki šiol Čempionų lygos pusfinalyje žaidė tik vienas lietuvis. 2000 metais, kai dar nebuvo rengiamas finalo ketvertas, Dalius Rasikevičius nukeliavo iki šio etapo su „Zagreb“ klubu. Tuomet Zagrebo rankininkams finalo duris užtrenkė „Kiel“ komanda, pirmosiose pusfinalio rungtynėse namie sutriuškinusi Kroatijos klubą 32:21, o paskui šiaip ne taip apgynusi persvarą Zagrebe, kur šeimininkai laimėjo mažesniu skirtumu 22:13.

Ketvirtfinalio atsakomosios rungtynės

„Montpellier“ – „Flensburg-Handewitt“ 29:17 (14:9). 9000 žiūr. Richardsonas 9, Truchanovičius 7, Porte‘as 4/ Svanas 5, Gottfridssonas 3. Pirmosios rungtynės 28:28. Į finalo ketvertą pateko „Montpellier“.

Paryžiaus PSG – Kielcų „Vive“ 35:32 (17:15). 3500 žiūr. Remili 9, Nielsenas 5, Hansenas 5, Sagosenas 4/ Duišebajevas 5, Bieleckis 5, Jancas 4. Pirmosios rungtynės 34:28. Į finalo ketvertą pateko PSG.

Skopjės „Vardar“ – „Kiel“ 27:28 (13:13). 5500 žiūr. Borozanas 6, Cindričius 5, Krištopanas 4/ Ekbergas 5, Wiencekas 5, Zarabecas 5. Pirmosios rungtynės 29:28. Į finalo ketvertą pateko „Vardar“.

„Skjern“ – „Nantes“ 27:27 (12:15). 3264 žiūrr. Sondergaardas 8, Myrholas 4, Olssonas 4/ Gurbindo 6, Kleinas 5, Claire‘as 4, Tournat 4, Lazarovas 4. Pirmosios rungtynės 27:33. Į finalo ketvertą pateko „Nantes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.