EUROLYGA 2023

KKSD vadovas E. Urbanavičius apie kaltinimus: „Tai visiška fantazija“

Sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Bronislavas Vyšniauskas po ketvirtadienio policijos kratų ir nakties, praleistos areštinėje, metė kaltinimus į kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovo daržą – neva šis kerštaudamas apskundė jį policijai.

 KKSD vadovas E.Urbanavičius kritiškai vertina situaciją sunkiojoje atletikoje<br> J.Stacevičiaus ir V.Dranginio nuotr.
 KKSD vadovas E.Urbanavičius kritiškai vertina situaciją sunkiojoje atletikoje<br> J.Stacevičiaus ir V.Dranginio nuotr.
B.Vyšniauskas apkaltino KKSD vadovą užsakius policijos kratas<br>V.Dranginio nuotr.
B.Vyšniauskas apkaltino KKSD vadovą užsakius policijos kratas<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rokas Suslavičius

May 1, 2018, 8:07 PM, atnaujinta May 1, 2018, 11:16 PM

„Na, atėjo, surinko visus namie turėtus medikamentus. Terorizuoja mane vienas žinomas sporto veikėjas. Tai jo kerštas, kad nesu lojalus jam. Tik jo nurodymu Lietuvos antidopingo agentūra užsipuolė mane dėl sunkiaatlečio Domanto Kmieliausko. Būtent tai tapo prielaida raštui policijai, kuri pradėjo tyrimą.

Tai kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Edis Urbanavičius. Jis viešai kalbėjo, kad Klaipėdoje būtina Vyšniauską tikrinti, įdėmiai žiūrėti, kas darosi. Tai E.Urbanavičiaus kerštas man, kad nesu lojalus jam ir palaikau Lietuvos tautinį olimpinį komitetą.“, – taip penktadienio vakarą lrytas.lt kalbėjo Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas B.Vyšniauskas.

Policija iš tikrųjų pradėjo tyrimą po Lietuvos antidopingo agentūros skundo, kuriame tikinama, kad B.Vyšniauskas sukuria aplinką dopingo platinimui ir gali platinti dopingą tiek namie, tiek ir sporto klube. Kaip pagrindinis bylos asmuo įvardijamas 21-erių sunkiaatletis D.Kmieliauskas.

Praėjusiais metais sunkumų kilnojimo atstovas D.Kmieliauskas buvo pagautas vartojęs dopingą – drostanoloną ir norandresteroną bei diskvalifikuotas ketveriems metams.

Savo mintimis apie susidariusią situaciją sunkiojoje atletikoje su lrytas.lt pasidalino kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

– Ar teko spaudoje skaityti B.Vyšniausko teiginius, kuriuose sakoma, kad Jūs esate pagrindinis skundo policijai iniciatorius?

– Įdomu. Skaičiau kelis jo komentarus apie kaltės neigimą, bet tokį pasisakymą girdžiu pirmą kartą. Sakyčiau visiška sunkiosios atletikos prezidento fantazija.

– Koks yra KKSD vaidmuo šioje situacijoje?

-Lietuvos antidopingo agentūra yra įsteigta kūno kultūros ir sporto departamento, tad patogu B.Vyšniauskui taip kalbėti. Iš esmės KKSD į agentūros sprendimus, veiksmus ar veiklą nesikiša. Žinoma, išskyrus bendravimą, kuris yra numatytas įstatymuose tarp viešųjų įstaigų. Lietuvos antidopingo agentūra veikia savarankiškai ir iš KKSD niekada nesulaukia kažkokių specialių nurodymų.

– Kokiu pagrindu galėjo antidopingo agentūra kreiptis į policiją?

– Yra įsigalioję baudžiamojo kodekso pakeitimai, kuriuose jau numatomos atsakomybės dėl dopingo vartojimo, laikymo ar platinimo. Natūralu, kad antidopingo agentūra gali reaguoti į pasikartojančius dopingo vartojimo atvejus sunkiojoje atletikoje ir dalintis informacija su policija.

– Koks gali būti tolimesnis sunkiosios atletikos federacijos likimas?

-Įtakoti federacijos vadovų pasikeitimo mes negalime. Kažkada B.Vyšniauskas buvo po vieno iš incidentų užsukęs į KKSD. Pokalbiu metu jam pasakiau, kad jei federacija nesusitvarko su pasikartojančiais dopingo vartojimo atvejais, atsakomybė krenta ant prezidento pečių. Vertinti B.Vyšniausko kaip trenerio aš negaliu, tačiau galiu pakartoti, kad jam kaip federacijos prezidentui reiktų susimastyti ir prisiimti atsakomybę. Bet kokiu atveju, pati sunkiosios atletikos federacija finansiškai nukentės. Sportininkų diskvalifikacijos atvejais rezultatai būna anuliuojami, o tai tikrai neatneš didesnio valstybės rėmimo.

– Kaip reaguos KKSD, jei policijos įtarimai dėl dopingo laikymo bei platinimo pasitvirtins?

– Tokiu atveju į situaciją žiūrėtume labai rimtai ir pasekmės būtų dar rimtesnės. Jei toks scenarijus pasitvirtintų, sunkiosios atletikos federacijos veiklą vertintume, apskritai, kaip ydingą.

– Tai ar gali B.Vyšniauskas toliau eiti sunkiosios atletikos federacijos vadovo pareigas?

– Pasikartosiu, mano nuomone, B.Vyšniauskas negali toliau būti prezidentu ir toliau yra federacijos garbės reikalas susitvarkyti šitą vidaus klausimą. Tačiau, federacijos priima sprendimus savarankiškai ir valstybinės įstaigos nelabai turi galimybių įtakoti vadovų pasikeitimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.