EUROLYGA 2023

Kitą sezoną Prancūzijos rankinio lygoje rungtyniaus trys lietuviai

Trys lietuviai, žaidę Prancūzijos antrojoje lygoje, baigė savo sezonus, o Gerdas Babarskas nors po sezono palieka „Bietigheim“ ekipą ir keliasi į Prancūziją, tačiau padėjo savo klubui Vokietijoje užsitikrinti kelialapį į aukščiausiąjį šalies divizioną.

 Jonas Truchanovičius ir Gerdas Babarskas.<br> LRF nuotr.
 Jonas Truchanovičius ir Gerdas Babarskas.<br> LRF nuotr.
 Vaidotas Grosas.<br> LRF nuotr.
 Vaidotas Grosas.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 12, 2018, 11:49 AM, atnaujinta May 12, 2018, 11:51 AM

Nors G.Babarskas kitais metais persikels į aukščiausiąją Prancūzijos lygą ir gins „Chambery“ ekipos garbę, tačiau iš Vokietijos išvykti jis gali aukštai pakelta galva. Jo atstovaujama „Bietigheim“ ekipa jau dabar užsitikrino antrąją vietą antroje pagal pajėgumą Vokietijos rankinio lygoje ir tuo pačiu kelialapį į pajėgiausiąjį šalies divizioną.

Lietuvis šį sezoną ir vėl buvo vienas kertinių „Bietigheim“ ekipos žaidėjų, per 30 rungtynių pelnė 141 įvartį ir taip smarkiai prisidėjo prie savo atstovaujamos komandos rezultatų.

Kitais metais pajėgiausioje šalies lygoje žais mažiausiai trys mūsų šalies rankininkai. Šiais metais joje jau žaidė Jonas Truchanovičius, kurio atstovaujamas „Montpellier“ klubas šiuo metu net ir pirmauja lygoje. Nuo kito sezono į pajėgiausią Prancūzijos lygą atvyksta ne tik G.Babarskas, bet ir Vaidotas Grosas. Patyręs Lietuvos rankininkas kartu su „Istres“ ekipa laimėjo antrąjį pagal stiprumą Prancūzijos čempionatą ir užsitikrino teisę kitais metais rungtyniauti pajėgiausioje šalies lygoje. V.Grosas šį sezoną iš viso pelnė 38 įvarčius.

Prancūzijos antrojoje lygoje sezoną baigė ir dar du lietuviai – iš Šveicarijos čia atvykęs Skirmantas Plėta ir Lietuvos rinktinės vienas iš vartininkų Vilius Rašimas. S.Plėta per pirmąjį savo sezoną Prancūzijoje pelnė 74 įvarčius, o „Caen“ ekipa finišavo 8-ojoje vietoje. V.Rašimas su „Limoges“ klubu sezoną antrojoje Prancūzijos lygoje baigė 9-ojoje pozicijoje.

Visi šie Lietuvos rankininkai yra įtraukti į nacionalinės rinktinės sudėtį lemiamoms rungtynėms su islandais birželio 8-ąją dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.