EUROLYGA 2023

Laisvės alėjoje Lietuvos orientacininkai kovos dėl čempionų titulo

Savaitgalį laikinojoje sostinėje zujant festivaliui „Hanza dienos“ ir „Muziejų naktyje“ muziejams atvėrus duris, Kauno Laisvės alėją šturmuos gausus būrys bėgikų. Per 600 pajėgiausių šalies orientacininkų pasitikrins savo jėgas greitai bėgant tarp siaurų Kauno gatvelių ir skverų – čia dvi dienas vyks Lietuvos orientavimosi sporto čempionatas.

 Savaitgalį laikinojoje sostinėje vyks orientavimosi varžybos.<br> orienteering.lt nuotr.
 Savaitgalį laikinojoje sostinėje vyks orientavimosi varžybos.<br> orienteering.lt nuotr.
 Savaitgalį laikinojoje sostinėje vyks orientavimosi varžybos.<br> orienteering.lt nuotr.
 Savaitgalį laikinojoje sostinėje vyks orientavimosi varžybos.<br> orienteering.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 18, 2018, 2:50 PM, atnaujinta May 18, 2018, 4:35 PM

Šeštadienį per 600 dalyvių įvairiose amžiaus grupėse varžysis asmeninėje sprinto rungtyje, renginio centras bus įsikūręs Nepriklausomybės aikštėje. Vyrų elito grupėje sportininkai tarp siaurų Kauno centro gatvelių įveiks 4,1 km distanciją su 18 kontrolinių punktų, o moterys varžysis kiek trumpesnėje 3,4 km distancijoje su 14 kontrolinių punktų.

Sekmadienį čempionatas tęsis dinamiška mišrių sprinto estafečių rungtimi. 140 komandų stos į startą Miesto sodo parke. Praėjusiais metais Lietuvos sprinto estafečių čempionų trijule tapo Šiaulių „Igtisa“. Komandos narys Vilius Aleliūnas neabejoja, kad Kauno mieste aistros virs ne tik tarp dalyvių, bet ir žiūrovų.

„Mišri sprinto estafetė yra įdomi tiek dalyviams, tiek žiūrovams. Labai dinamiška trasa, kur varžybų eiga gali labai greitai pakisti“, – apie trijų etapų estafetę pasakojo V. Aleliūnas. Mišrioje sprinto estafetėje komandą sudaro du vyrai ir viena moteris. Veiksmas vyksta itin greitai ir dinamiškai – vieną etapą lyderiai bėga apie 12 minučių ir spėja išnaršyti siauriausias miesto centro gatveles, ieškodami punktų.

„Džiaugiuosi, kad Lietuvos čempionatas šiemet vyks tokioje matomoje vietoje kaip Kauno Laisvės alėja. Visiems žinoma vieta, bet dar ne visiems atrasti skersgatviai ir techniški prabėgimai. Kaunas labai intensyviai kultivuoja orientavimosi sportą, tad tikimasi, kad suvažiuos visas Lietuvos elitas ir bus tikrai stipri konkurencija bei įtemptos varžybos“, – sakė V. Aleliūnas.

Žiūrovų lauks smagus orientavimosi žaidimas

Renginio organizatoriai žiūrovus ne tik kvies stebėti vykstančias varžybas, bet ir pasiūlys patiems išbandyti orientavimosi sporto subtilybes smagiame žaidime pavadintame „Kauno gimtadienio iššūkiu.“

„Šeštadienį visus kauniečius ir miesto svečius kviečiame įveikti „Kauno gimtadienio iššūkį“. Smagiame orientavimosi žaidime dalyviams reikės spręsti galvosūkius, atlikti įvairias užduotis ir naviguoti po Kauną žemėlapio pagalba. Dalyvavimas žaidime yra nemokamas, o visas užduotis teisingai išsprendusių komandų laukia multi-sporto varžybų „Kaunas challenge“ dovanos“ – pasakojo renginio organizatorė Lina Balčiūnaitė.

Orientavimosi žaidimo dalyvių organizatoriai laukia šeštadienį, nuo 12 iki 14 val. Nepriklausomybės aikštėje.

Sekmadienį, gegužės 20 dieną, nuo 11 val. mišrias sprinto estafetes bus galima stebėti tiesiogiai per Lrytas.tv. Penktadienį, gegužės 25 dieną nuo 18 val. per Lrytas.tv taip pat bus galima pamatyti ir

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.