EUROLYGA 2023

„Montpellier“ su J. Truchanovičiumi pateko į rankinio Čempionų lygos finalą

Nugalėtojo vardą gynęs Skopjės „Vardar“ klubas neišgąsdino Jono Truchanovičiaus ir jo komandos draugų. Šeštadienį rankinio Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse „Montpellier“ ekipa, kuriai atstovauja Lietuvos rinktinės kairysis pusiaukraštinis, nugalėjo stipriausią praėjusio sezono Europos klubą 28:27 (14:11) ir pateko į finalą.

 Rankinio Čempionų lyga.<br> Twitter nuotr.
 Rankinio Čempionų lyga.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2018, 9:25 PM, atnaujinta May 26, 2018, 9:28 PM

24 metų šiaulietis J.Truchanovičius, kuris tapo pirmuoju Čempionų lygos finalo ketverte žaidusiu lietuviu, į „Vardar“ vartus įmetė 3 įvarčius ir kartą buvo pašalintas 2 min.

Sekmadienį lemiamose Čempionų lygos rungtynėse „Montpellier“ susigrums su kitu Prancūzijos klubu „Nantes“, kuris kitose pusfinalio rungtynėse nugalėjo Paryžiaus PSG komandą 32:28 (17:14).

„Vardar“ ir PSG žais dėl trečiosios vietos. Pernai būtent šie klubai kovojo Čempionų lygos finale finale, o jų rungtynes „Vardar“ laimėjo 24:23.

Šiais metais Vokietijos mieste Kiolne vykstančio finalo ketverto pusfinalyje „Vardar“ buvo priverstas paklusti „Montpellier“ sąlygoms. Skopjės komanda rezultatą buvo persvėrusi vos vieną kartą (7:6 – 14-ąją min.), o didžiąją rungtynių dalį nedideliu skirtumu pirmavo Monpeljė rankininkai.

„Montpellier“ pergalės pamatus klojo ir J.Truchanovičius, jau per pirmąsias minutes dukart pramušęs varžovų vartininką Arpadą Šterbiką (po antrojo lietuvio įvarčio „Montpellier“ pirmavo 4:2). Vis dėlto ryškiausiai Monpeljė ekipos gretose spindėjo Prancūzijos rinktinės žaidėjas Valentinas Porte‘as, kuriam pirmajame kėlinyje pavyko vos ne viskas, ką jis buvo sumanęs. V.Porte‘as dar iki pertraukos įmetė 6 įvarčius, o varžovams skaudžiausias buvo jo taiklus metimas paskutinę pirmojo kėlinio sekundę, kai prancūzas kamuolį į tinklą pasiuntė iš aikštės vidurio.

Antrajame kėlinyje „Montpellier“ beveik visą laiką pirmavo 1-3 įvarčiais, o visos „Vardar“ pastangos išlyginti rezultatą labai ilgai buvo bevaisės. Vis dėlto likus žaisti 1 min. 40 sek. po Skopjės komandos lyderio Vuko Borozano tolimo metimo rezultatas tapo lygus 27:27. Kiolno arenoje jau buvo pakvipę pratęsimu, tačiau paskutinį žodį tarė „Montpellier“ įžaidėjas argentinietis Diego Simonet.

Kitos pusfinalio dvikovos favoritas PSG trumpai pirmavo tik pirmajame kėlinyje, bet jau jo viduryje Nanto rankininkai įmetė 4 įvarčius be atsako, išsiveržė į priekį 9:6 ir nuo tada nė sykio neleido varžovams išlyginti rezultato. Antrojo kėlinio pradžioje „Nantes“ persvara buvo padidėjusi net iki 6 įvarčių 20:14, o atsilikę paryžiečiai aiškiai sutriko ir pradėjo daryti daugybę šiurkščių klaidų tiek gindamiesi, tiek puldami.

Tiesa, Nanto ekipos gynyba irgi nebuvo geležinė – jei PSG pavykdavo surengti apgalvotą ataką, ji dažniausiai baigdavosi įvarčiu. Apgalvotų PSG atakų pagausėjo paskutinėmis minutėmis ir skirtumas sumažėjo iki vieno įvarčio (29:28). Maža to, iki sirenos likus vos 2,5 min. „Nantes“ liko be dviejų pašalintų žaidėjų.

Tą akimirką atrodė, kad Paryžiaus ekipai tuoj pavyks galutinai palaužti varžovus, bet tris paeiliui pavojingus metimus atrėmęs „Nantes“ vartininkas Cyrilis Dumoulinas sugriovė paskutines favoritų viltis.

Pusfinalis

„Montpellier“ – Skopjės „Vardar“ 28:27 (14:11). Porte‘as 8, Guigou 7, Richardsonas 6, Truchanovičius 3, Fabregas 3, Simonet 1/ Borozanas 6, Cindričius 6, Čupičius 5, Maqueda 4, Moraesas 2, Canellasas 1, Dibirovas 1, Krištopanas 1.

„Nantes“ – Paryžiaus PSG 32:28 (17:14). Tournat 8, Lazarovas 8, Balagueris 4, Lagarde‘as 3, Nyokas 3, Kleinas 3, Claire‘as 2, Gurbindo 1/ Remili 6, Hansenas 5, N.Karabatičius 4, Abalo 4, Sagosenas 3, Nielsenas 2, Kounkoud 2, Gensheimeris 1, L.Karabatičius 1.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.