EUROLYGA 2023

Rusų biatlonas ir toliau žliumbia kruvinomis ašaromis

Jau daugiau kaip pusmetį iš Tarptautinės biatlono sąjungos išspirti Rusijos biatlonininkai nesugebėjo sugrįžti į organizacija pilnateisiais nariais. Maža to – iš rusų yra atimti būsimų dviejų metų pasaulio taurės etapų rengimai ir šalis rudenį jau neturės ir savo žmogaus vykdančiojoje valdžioje. Rusijos biatlono atstovai ne tik pasipiktinę, kad tarptautinėje organizacijoje jie yra beteisiai, tačiau iš jų atimama ir galimybė rengti biatlono varžybas.

Rusijoje dvejus ateinančius metus nevyks joks IBU renginys <br>Scanpix.com nuotr.
Rusijoje dvejus ateinančius metus nevyks joks IBU renginys <br>Scanpix.com nuotr.
Rusijoje dvejus ateinančius metus nevyks joks IBU renginys <br>Scanpix.com nuotr.
Rusijoje dvejus ateinančius metus nevyks joks IBU renginys <br>Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 4, 2018, 2:06 PM, atnaujinta Jun 4, 2018, 2:08 PM

Savaitgalį vykusiame Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) Vykdomojo komiteto pasitarime nebuvo pasigailėta Rusijos biatlono sąjungos ir nubalsuota, kad ji ir toliau nebūtų pilnateise nare.

„IBU Vykdomasis komitetas aptarė situaciją Rusijos biatlono sąjungoje ir stebi naujai išrinktos valdžios žingsnius. IBU vertina pastangas, kurios dedamos sugrįžti į biatlono šeimą. Tačiau IBU konstatuoja, kad Rusijos sąjungos sugrįžimo į narės klausimą vis dėlto spręs rudenį pasaulio biatlono organizacijos kongresas“, – rašome IBU pranešime.

20170-ųjų gruodį IBU sustabdė Rusijos biatlonininkų įgaliojimus organizacijoje ir dėl begalės dopingo skandalų jiems skyrė tik laikinojo nario statusą.

Rusai dabar negali balsuoti Kongresuose dėl vieno ar kito klausimo bei neturi teisės siūlyti kandidatus į Tarptautinės organizacijos valdymo tarybą.

Dėl šios priežastis rudenį Rusija neteks savo žmonių Vykdomajame komitete – jų darbo galiojimo laikas baigsis, o naujų savo narių rusai siūlyti negalės.

Tai bus pirmasis kartas per visą IBU gyvavimą, kai Rusijos atstovai nepateks į svarbiausią organizacijos valdymo organą.

„IBU Vykdomajame komitete nuomonės išsiskyrė beveik po lygiai. Viena pusė palaikė rusų vykdomus darbus, siekiant apsivalyti nuo dopingo šleifo, o kita mano, kad dopingo istorijos dar nėra galutinai baigtos ir gali atsirasti dar nemažai su dopingu susijusių rusų sportininkų pavardžių“, – tikino vienas iš IBU narys, balsavęs Vykdomajame komitete prieš Rusijos sugrįžimą į nares.

Taip pat tapo aišku, kad per ateinančius dvejus metus nebus nė vieno renginio, kurį IBU rengtų Rusijoje.

Šioje šalyje nevyks ne tik Europos čempionatai, bet ir pasaulio taurės etapai. Arčiausiai Rusijos vyks 2020-ųjų Europos biatlono čempionatas, kurį rengs Estija.

2019-2020-ųjų sezone svarbiausi planetos biatlono renginiai nevyks ir Pietų Amerikos žemyne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.