EUROLYGA 2023

S. Ritter ir D. Nemeravičius: „Po treniruočių stengiamės atrasti laiko ir kitam sportui “

Pasaulio irklavimo taurės pirmajame etape Belgrade, Serbijoje, prieš savaitę aukso medalius iškovojusiems sportininkams Sauliui Ritter ir Dovydui Nemeravičiui dabar pats darbymetis. Tačiau irkluotojai savo įtemptoje dienotvarkėje atranda laiko ir kitokiam sportui. Vyrai įsitikinę, kad kitos sporto šakos ne tik prisideda prie fizinio ir psichologinio pasirengimo, bet leidžia ir pailsėti.   

 Irkluotojai steniasi išbandyti įvairią veiklą.
 Irkluotojai steniasi išbandyti įvairią veiklą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 3:38 PM, atnaujinta Jun 13, 2018, 3:39 PM

Lietuvos irklavimo rinktinės nariai prisipažįsta, kad šis laikotarpis – pats įtempčiausias metuose, nes tenka sudalyvauti net 14-15 treniruočių per savaitę arba 2-3 treniruotėse per dieną. Didžiąją laiko dalį irkluotojai dabar praleidžia ant vandens, o 4-5 treniruotės per savaitę vyksta sporto salėje su svoriais. Kaip sako patys sportininkai, atsikvėpti jiems tenka tik rudeniop. 

Visgi vyrai vienbalsiai sutaria, kad kitų mėgstamų sporto šakų taip pat stengiasi nepamiršti. Esant galimybei Lietuvos irkluotojai mielai sėda ant dviračio, stoja ant slidžių ar išbėga pabėgioti. S. Ritter įsitikinęs, kad tokios sporto šakos kaip bėgimas, plaukimas, dviračių sportas ar slidinėjimas yra ne tik įdomios, bet ir naudingos.

„Visos šios sporto šakos tikrai įdeda nemažą indėlį į mūsų bendrą pasirengimą. Tačiau visgi reikia pripažinti, kad tai darome ne tam, kad pasiektume rezultatų tose sporto šakose, o tam, kad tiesiog pakeistume aplinką ir atsipalaiduotume“, – sako jis. 

D. Nemeravičius taip pat teigia mėgstantis užsiimti kitomis sporto šakomis. Radęs laisvo laiko, jis dažniausiai renkasi dviračių sportą. 

„Labiausiai man patinka važinėjimas kalnų dviračiais miško trasomis. Deja, toks sportas labai rizikingas, todėl stengiuosi kuo mažiau važinėtis prieš varžybas. Taip pat visai neseniai, būnant stovykloje Graikijoje, išmėginome burlentes. Man tai pasirodė visai įdomus užsiėmimas. Netgi svarstau nusipirkti burlentę bei aitvarą ir aktyviau tuo užsiimti“, – pasakoja D. Nemeravičius.

Šeštadienį sportininkams teko iš arčiau susipažinti ir su dar viena sporto šaka. Jie apsilankė „Sostinių golfo klube“ kur vyko tradicinis, tryliktą kartą rengiamas reitinginis „Lexus“ golfo turyras. Jame kviečiami dalyvauti ne tik žaidėjai, bet ir svečiai, kurie gali patys išbandyti golfą. Irkluotojai taip pat turėjo galimybę ne tik stebėti žaidimą, bet ir pasimokyti golfo žaidimo technikos, su kuria juos supažindino profesionalūs treneriai.  

„Tiesą sakant man tai buvo pirmas kartas – su golfu iki šiol nebuvo tekę susidurti. Bet trumpos pamokos užteko, kad susižavėčiau. Ypač patiko tai, kad šis sportas reikalauja didelės koncentracijos, susikaupimo ir tikslumo. Be to, apie golfą jau galvojau kurį laiką, nes Graikijoje mane buriuoti mokęs vyrukas taip pat sakė žaidžiantis golfą ir jam tai patinka netgi labiau nei burlentės. Todėl labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę pagaliau išbandyti golfą“, – sakė D. Nemeravičius. 

Golfu susižavėjo ir S. Ritter, nors tai buvo ne pirmas kartas, kuomet jis rankose laikė golfo lazdą. Jo teigimu, tai tikrai nėra toks ramus ir lengvas sportas kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.

„Pirmą kartą su golfu susipažinau Rio De Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Po savo olimpinio starto buvau pakviestas į golfo aikštyną pamušinėti kamuoliuko. Po šio savaitgalio vėl prisiminiau, koks tai įtraukiantis, bet tuo pačiu ir nelengvas sportas. Nors atrodo, kad nepavargsti, tačiau kitą dieną rankose jaučiasi nuovargis ir malonus skausmas. Tai tikrai puikus atsipalaidavimo būdas“, – savo įspūdžiais dalinosi irkluotojas S. Ritter.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.