EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkų klubai sulaukė gerų žinių iš Čempionų lygos

Europos rankinio federacija (EHF) pirmadienį paskelbė, kurios komandos kitą sezoną rungtyniaus Čempionų lygoje. Gerų naujienų iš EHF būstinės sulaukė trys klubai, kuriems atstovauja Lietuvos rankininkai. Jie žais su stipresniais varžovais ir daugiau rungtynių.

Čempionų lygoje žais trys lietuviai.<br>T.Bauro nuotr.
Čempionų lygoje žais trys lietuviai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2018, 11:30 AM

Nugalėtojo vardą ginsiantis „Montpellier“ su Jonu Truchanovičiumi ir Zaporižės „Motor“ su Aidenu Malašinsku rudenį startuos Čempionų lygos stipresniojoje pakopoje, o Gintaro Savukyno treniruojamas Ryhimiakio „Coks“ su Giedriumi Morkūnu debiutuos stipriausiame žemyno turnyre.

Čempionų lygoje kitą sezoną vėl rungtyniaus 28 komandos, kurios bus suskirstytos į dvi pakopas: stipresniąją (dvi grupės po aštuonias komandas) ir silpnesniąją (dvi grupės po šešias komandas).

„Montpellier“ ir „Motor“ du praėjusius sezonus kovojo silpnesniojoje pakopoje. Pagal Čempionų lygoje pasiektus rezultatus ir Monpeljė, ir Zaporižės rankininkai jau pernai galėjo patekti į stipresniąją pakopą, bet jiems trukdė kitos aplinkybės. „Montpellier“ pagal rezultatus Prancūzijos lygoje neiškovojo kelialapio į Čempionų lygą ir gavo EHF vardinį kvietimą, o „Motor“ dėl užsitęsusio Zaporižės arenos atnaujinimo varžovus priėmė kituose Ukrainos miestuose, kuriuose susidomėjimas stipriausiu žemyno rankinio turnyru nebuvo labai didelis.

Šiais metais atnaujinta Zaporižės arena vėl atvėrė duris, o „Motor“ klubui kartu atsivėrė Čempionų lygos stipresniosios pakopos durys.

Beje, prieš mėnesį Čempionų lygos nugalėtoju tapęs „Montpellier“ ir šį sezoną Prancūzijos lygoje liko tik antras, todėl kelialapio į Čempionų lygą neiškovojo. Tačiau EHF šiam klubui ne tik dar sykį suteikė vardinį kvietimą, bet ir pakėlė jį į stipresniąją pakopą.

Suomijos čempionas „Cocks“ du praėjusius sezonus žaidė Čempionų lygos atrankoje, bet į pagrindinį etapą nepateko ir tęsė kovą antrajame pagal rangą EHF taurės turnyre. Šiais metais atrankos turnyras apskritai nebus surengtas, bet „Cocks“ per praėjusius sezonus savo šaliai surinko pakankamai reitingo taškų, kad patektų į Čempionų lygos pagrindinį etapą.

Čempionų lygos burtai bus traukiami birželio 29 d.

Čempionų lygos klubai

Stipresnioji pakopa: Paryžiaus PSG, „Montpellier“, „Nantes“ (Prancūzija), „Flensburg-Handewitt“, Manheimo „Rhein Neckar“ (Vokietija), „Barcelona“ (Ispanija), Skopjės „Vardar“ (Makedonija), Kielcų „Vive“ (Lenkija), Segedo „Pick“, Vespremo „Telekom“ (Vengrija), „Skjern“ (Danija), „Kristianstad“ (Švedija), Bresto „Miaškov“ (Baltarusija), Zaporižės „Motor“ (Ukraina), Zagrebo PPD (Kroatija), Celės „Pivovarna Laško“ (Slovėnija).

Silpnesnioji pakopa: Leono „Ademar“ (Ispanija), Plocko „Wisla“ (Lenkija), „Bjerringbro-Silkeborg“ (Danija), Skopjės „Metalurg“ (Makedonija), Lisabonos „Sporting“ (Portugalija), „Elverum“ (Norvegija), Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija), Tuno „Wacker“ (Šveicarija), Čechovo „Medvedi“ (Rusija), Bukarešto „Dinamo“ (Rumunija), Prešovo „Tatran“ (Slovakija), Ryhimiakio „Cocks“ (Suomija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.