EUROLYGA 2023

Kito sezono rankinio Čempionų lygoje vėl bus ir lietuviškų akcentų

Kitais metais rankinio Čempionų lygoje varžysis net trys ekipos, kuriose matysime lietuvius. Čempionų titulą gins Jonas Truchanovičius ir „Montpellier“ (Prancūzija) ekipa, praėjusių metų pasirodymą gerinti bandys Aideno Malašinsko atstovaujama Zaporožės „Motor“ (Ukraina) ir lygoje debiutuos Gintaro Savukyno treniruojama Ryhimiahio „Cocks“ (Suomija) su Giedriumi Morkūnu.

 Giedrius Morkūnas žais Čempionų lygoje.<br> LRF nuotr.
 Giedrius Morkūnas žais Čempionų lygoje.<br> LRF nuotr.
Gintaro Savukyno treniruojamas klubas žais Čempionų lygoje.<br> LRF nuotr.
Gintaro Savukyno treniruojamas klubas žais Čempionų lygoje.<br> LRF nuotr.
 Jonas Truchanovičius žais Čempionų lygoje.<br> LRF nuotr.
 Jonas Truchanovičius žais Čempionų lygoje.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 29, 2018, 5:39 PM, atnaujinta Jun 29, 2018, 5:40 PM

Visos trys lietuvių turinčios ekipos pateko į skirtingas Čempionų lygos grupes. Komandos Čempionų lygoje yra skiriamos į du divizionus: aukštesnę ir žemesnę pakopas.

Aukštesnioje žais „Motor“ su A.Malašinsku bei „Montpellier“ su J.Truchanovičiumi. Burtai lėmė, jog abi ekipos atsidūrė skirtingose grupėse. Praėjusių metų čempionai „,Montpellier“ žais A grupėje su „Vardar“ (Makedonija), „Vive“ (Lenkija), „Barcelona“ (Ispanija), „Miaškov“ (Baltarusija), „Telekom“ (Vengrija), „Kristianstad“ (Švedija), „Rhein–Neckar“ (Vokietija).

Tuo metu A.Malašinskas ir „Motor“ varžysis vienoje grupėje su PSG (Prancūzija), „Pick“ (Vengrija), „Flensburg-Handewitt“ (Vokietija), „Skjer“ (Danija), „Pivovarna Laško“ (Slovėnija) ir „Nantes“ (Prancūzija).

Abiejų lietuvių ekipos praėjusiais metais startavo silpnesnėje pakopoje, tačiau tai nesutrukdė J.Truchanovičiui ir „Montpellier“ iškovoti čempionų titulo. A.Malašinskas su Ukrainos ekipa praėjusiame sezone krito lygos šešioliktfinalyje.

Nesėkmingai į čempionų lyga besibeldusiam „Cocks“ klubui pagaliau atvertos durys į prestižinį turnyrą. G.Savukyno treniruojama ekipa praėjusiais metais žaidė lygos atrankos varžybose ir jose iškovoti kelialapio nepavyko, todėl suomių klubas žaidė EHF taurės varžybose.

Taip pat Ryhimiahio rankininkus pastaruosius du metus buvo galima matyti viešinčius ir Lietuvoje, kur jie žaidė Baltijos lygos rungtynes su Lietuvos klubais. Du metus iš eilės suomiai tapo šios lygos nugalėtojais. „Cocks“ ekipa žais silpnesnėje pakopoje D grupėje. Kartu su jais varžysis „Wisla“ (Lenkija), „Ademar“ (Ispanija), „Elverum“ (Norvegija), „Wacker“ (Šveicarija) ir „Dinamo“ (Rumunija).

Čempionų lygoje iš viso varžysis 28 komandos. 16 komandų, suskirstytų į dvi grupes po 8 klubus, žais stipresnėje pakopoje, o 12 ekipų, suskirstytų į dvi grupes po 6 komandų, silpnesnėje pakopoje.

Dvi stipriausios silpnesnės pakopos ekipos atkrintamosiose varžybose prisijungs prie stipresnės pakopos klubų. Iš kiekvienos stipresnės pakopos grupių į atkrintamąsias varžybas patenka po 6 klubus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.