EUROLYGA 2023

Lietuvos merginų paplūdimio rankinio rinktinė pradėjo kovas Europos čempionate

Lietuvos merginų iki 18 metų (U18) paplūdimio rankinio rinktinė viena pergale ir viena nesėkme pradėjo Europos čempionatą Ulčinyje (Juodkalnija). Pirmosiose rungtynėse lietuvės 2:1 įveikė šeimininkes Juodkalnijos rankininkes, tačiau antrajame mače 1:2 nusileido Ukrainos bendraamžėms.

 Lietuvos merginų paplūdimio rankinio rinktinė.<br> LRF nuotr.
 Lietuvos merginų paplūdimio rankinio rinktinė.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2018, 4:52 PM, atnaujinta Jun 29, 2018, 4:54 PM

Pirmajame susitikime su Juodkalnija Lietuvos merginų rinktinė užtikrintai laimėjo pirmąjį kėlinuką (22:10), tačiau antrajame savo pranašumo jau neįrodė. Varžovės 10–ies minučių atkarpoje pranašesnės buvo rezultatu 12:10. Viskas sprendėsi baudinių serijoje, kurią užtikrintai 8:4 laimėjo lietuvės.

Antrasis mačas prasidėjo jau ne taip sėkmingai. Pirmąjį jo kėlinuką lietuvės apmaudžiai pralaimėjo (10:11), tačiau antrajame atrodė jau kur kas solidžiau ir išlygino rezultatą kėlinuką laimėdamos 22:12. Šį kartą baudinių serijoje sėkmė Lietuvos rinktinės jau nelydėjo. Nors vienu metu buvo pavykę išsiveržti į priekį, tačiau po dramatiškos kovos ukrainietės baudinių seriją laimėjo 10:8 ir bendru rezultatu 2:1 įveikė mūsų rinktinę.

Pirmosiose rungtynės Lietuvos gretose rezultatyviausiai žaidė Aušra Šponė, pelniusi 18 taškų, 10 surinko Ugnė Kavalenkaitė. Antrajame susitikime daugiausiai taškų Lietuvai pelnė Austėja Rimkutė (17) ir Rusnė Markinaitė (13).

Šeštadienio rytą (10.15 val.) Lietuvos merginų rinktinė paskutiniąsias grupės rungtynes žais su Nyderlandais. Olandėįs penktadienį  iškovojo dvi pergales. Lietuvos merginoms norint kovoti dėl patekimo į ketvirtfinalį būtina tik pergalė, kadangi iš kiekvienos grupės tarp 8 stipriausių Europos rinktinių pateks po dvi komandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.