EUROLYGA 2023

Lietuvis veltui dviračiu kilo į kalną, bet finišavo lyderių šešete

Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate Vengrijoje šeštadienį lietuvis Jonas Maišelis vidutinėje distancijoje užėmė šeštąją vietą.

 Orientacininkai su dviračiais varžėsi Vengrijoje.<br>Orienteering.lt nuotr.
 Orientacininkai su dviračiais varžėsi Vengrijoje.<br>Orienteering.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2018, 9:51 PM, atnaujinta Jun 30, 2018, 9:55 PM

Vyrams reikėjo įveikti 21,1 km distanciją su daugiau nei 300 m vertikalaus kilimo ir 21 kontrolės punktu. J. Maišelis trasą įveikė per 1 val. 3 min. 58 sek. Nuo lyderio lietuvis atsiliko kiek daugiau nei 4 minutes.

„Kartu su kolegomis po finišo žiūrėjome GPS trasos pakartojimus, tai mačiau, kad ne visus pasirinkimus į kontrolinius punktus pasirinkau lošiamus“, – apie dinamišką vietovę Budapešto apylinkėse atsiliepė J.Maišelis.

Jis pasakojo, kad veltui sukilo į vieną kalną, tad tokios klaidos galėjo kainuoti ir medalį.

Trasos pirmiausia driekėsi kalvotame miške, o po to laukė motokroso trasos ir painūs keliukai atvirose vietovėse. Lietuvis pasakojo, kad tokio tipo vietovė jam patinka, tad jautėsi stipriai. Prieš šešerius metus, dar atstovaudamas Lietuvai jaunimo grupėje, pasaulio jaunimo orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionate jis pelnė sidabro medalį.

Būtent šioje vietovėje ir vyko treniruočių stovykla prieš 2012 metų pasaulio čempionatą.

„Prisiminimai nekokie, pamenu, kaip buvau labai stipriai kritęs ant asfalto, važiuodamas finišo link“, – su šypsena prisiminė Lietuvos rinktinės lyderis, pridūręs, kad finišas buvo toje pačioje vietoje.

Čempiono titulą iškovojo pasaulio kalnų dviračių kroso taurės etapuose dalyvaujantis čekas Krystofas Bogaras. Sidabro medalis atiteko Rusijos atstovui Ruslanui Gricanui, o bronzos – prancūzui Baptiste'ui Fuchsui.

Kitas Lietuvos atstovas Šarūnas Dmukauskas užėmė 37-ąją poziciją (1 val. 13 min. 26 sek.), Europos čempionato debiutantas Nojus Kalvaitis – 43-iąją (1:15.32), o Donatas Mickus buvo 49-as.

Moterų elito grupėje Algirda Mickuvienė užėmė dešimtąją vietą. 17,8 km distanciją su daugiau nei 300 m vertikalaus sukilimo ir 19 kontrolės punktų ji įveikė per 1 val. 6 min.

Kita Lietuvos atstovė Viktorija Michnovič užėmė 21-ąją vietą, Patricija Babrauskaitė – 27-ąją, o Gabrielė Andrašiūnienė – 30-ąją.

Tarp moterų triumfavo Rusijos dviratininkė Olga Vinogradova. Ji distanciją įveikė per 58 min. 56 sek. Sidabro medalis atiteko britei Clare Dallimore, o bronza – rusei Svetlanai Poverinai.

Kartu vykstančiame Europos jaunimo čempionate vaikinams reikėjo įveikti 14,9 km distanciją su 200 m vertikalaus sukilimo ir 18 kontrolės punktų. Greičiausiai tarp lietuvių distanciją įveikė Ignas Ambrazas, užėmęs 18-ąją vietą (46.27). Kitas Lietuvos atstovas Martynas Jurgaitis buvo 21-as (47.01), Dovydas Šinkevičius – 32-as, o Ąžuolas Macijauskas – 33-ias.

Tarp merginų (13,5 km trasa su 160 m vertikalaus sukilimo ir 15 kontrolės punktų) iš lietuvių geriausiai pasirodė Austėja Kalvaitytė, kuri užėmė 14-ąją poziciją. Eglė Rubaževičiūtė buvo 20-a, o Justė Umbrasaitė – 21-a.

Sekmadienį Europos čempionatas baigsis mišrios estafetės rungtimi, o jaunimas varžysis merginų ir vaikinų estafetėje

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.