EUROLYGA 2023

Įspūdingą savaitę rekordu užbaigusi Agnė Šerkšnienė: „Šis pasiekimas – pats mieliausias“

„Mama jau seniai laukė šito rekordo“, – naująją Lietuvos rekordininkę Agnę Šerkšnienę sveikino Edgaras Matusevičius, 34-erius metus greičiausia istorijoje šalies 400 metrų bėgike galėjusios vadintis Dalios Matusevičienės sūnus.

 A.Šerkšnienė rekordus gerina vienas po kito.
 A.Šerkšnienė rekordus gerina vienas po kito.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2018, 3:36 PM

Sekmadienį Šo de Fone (Šveicarija) vykusiose varžybose A.Šerkšnienė vieną ratą stadione įveikė per 50,99 sek. ir šiemet jau penktą kartą pasiekė rekordinį įrašą. Tačiau po pastarojo rezultato į ją smigo visos Europos lengvosios atletikos specialistų akys – dvejų metų laikotarpyje greičiau nei lietuvė bėgo vos trys europietės.

„Pagal planą mes ruošėmės šioms varžybos ir buvo planuotas geras rezultatas. Nuovargis prieš varžybas jautėsi didesnis nei turėjo būti, bet tikrai tikėjau, kad galiu gerai subėgti“, – pasiekimu džiaugėsi A.Šerkšnienė.

Praėjusi savaitė bėgikei buvo neįprasta: ketvirtadienį iš Šveicarijos į Vilnių turėjusi atskristi lengvaatletė nespėjo į jungiamąjį skrydį Frankfurte, todėl kelionė į gimtinę truko daugiau nei pusę paros, o viešbutį ji pasiekė gerokai po vidurnakčio.

Penktadienį, nepaisant nuovargio, A.Šerkšnienė su komandos draugėmis „Cosma“ taurės varžybų 4x400 m estafetės rungtyje pasiekė puikų rezultatą – 3 min. 33,03 sek. – bei beveik užsitikrino teisę su komanda dalyvauti Europos čempionate.

Na, o sekmadienį, jau sugrįžus į Šveicariją, lietuvė pamušė D.Matusevičienės rekordą bei „Resisprint International“ varžybose finišavo trečia – ją aplenkė šveicarė Lea Sprunger (50,52 sek.) bei olandė Lisanne De Witt (50,96 sek.). Beje, visos trys prizininkės pasiekė geriausius sezono rezultatus žemyne.

„Pirmus 200 metrų buvau priekyje, po to mane aplenkė Lea Sprunger. Pažįstu tą bėgikę, žinojau, kad ji yra stipri ir žinojau, kad bus kova. Tikėjausi, kad atstumas tarp mūsų nebus per didelis, būsime viena šalia kitos ir galėsime pakovoti, – pasakojo A.Šerkšnienė. – O olandės nemačiau, ji išlindo paskutiniame žingsnyje – tai man bus pamoka. Šiuo atveju man nėra svarbi trečia ar antra vieta, svarbu rezultatas ir Lietuvos rekordas.“

Suskaičiuoti visus lengvaatletės rekordus tampa sudėtinga: žiemą ji tris kartus gerino uždarų patalpų 400 m šalies rekordus (52,93 sek., 52,81 sek. ir 52,62 sek.), o birželio pradžioje 200 metrų nubėgo per 23,21 sek. bei pagerino 18 metų išsilaikiusį Agnės Visockaitės-Eggerth pasiekimą.

„Šis rekordas pats mieliausias ir jo labiausiai norėjau. Tikrai labai džiaugiuosi“, – šyptelėjo A.Šerkšnienė.

Rekordinis rezultatas užtikrino tiesioginį patekimą į Europos čempionato pusfinalį: 12 geriausius sezono rezultatus turinčių bėgikių atrankoje varžytis neturės. Tiesa, pozicijos reitinge lietuvė nesureikšmina – vietas Europos čempionate lems ne tai.

„Reitinge nukritau iš antros vietos į trečią, bet nemanau, kad tie reitingai yra svarbūs. Viskas paaiškės po to, ką tą dieną parodysi“, – sakė A.Šerkšnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.