EUROLYGA 2023

LTOK sustabdė galimai apgavusios asociacijos narystę

Liepos 19-ąją vyko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vykdomojo komiteto posėdis. LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė informavo apie būsimus renginius, skirtus LTOK atkūrimo 30-mečiui bei pirmosios Lietuvos tautinės olimpiados 80-mečiui paminėti. Artimiausias renginys – liepos 28 d. Kauno sporto halėje. Ten iškilmingai bus paminėta pirmoji Lietuvos tautinė olimpiada, pagerbti sportui nusipelnę žmonės, vyks filmų peržiūra, koncertas.

D.Gudzinevičiūtė: „Po patikrinimo matome, kad nesikreipti į teisėsaugą būtų nusikaltimas. V.Vasiliausko veikla fonde kelia labai rimtų klausimų.“
D.Gudzinevičiūtė: „Po patikrinimo matome, kad nesikreipti į teisėsaugą būtų nusikaltimas. V.Vasiliausko veikla fonde kelia labai rimtų klausimų.“
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 7:02 PM

Pagrindiniai renginiai – šventinė sesija Seime, LTOK generalinės asamblėjos neeilinė sesija vyks gruodžio mėnesį. LTOK 30-mečiui kuriamas filmas, bus išleisti jubiliejiniai ženkliukai ir medaliai.

LTOK prezidentė informavo, kad ji ir LTOK generalinis sekretorius Valentinas Paketūras Varšuvoje dalyvavo TOK narės, Lenkijos olimpinio komiteto viceprezidentės, daugkartinės olimpinės čempionės Irenos Szewinskos laidotuvėse. Jose dalyvavo aukščiausi Lenkijos šalies vadovai, TOK prezidentas Thomas Bachas. „Tai buvo puiki mūsų draugė, patarėja ir užtarėja“, – sakė LTOK prezidentė.

D.Gudzinevičiūtė informavo ir apie liepos 10-11 d. Romoje vykusį Europos olimpinių komitetų Lyčių lygybės sporte komisijos susirinkimą.

Apie tai, ką matė ir girdėjo Minske vykusiame antrųjų Europos žaidynių misijos vadovų seminare, papasakojo LTOK sporto direktoriaus pavaduotojas Kazys Steponavičius.

LTOK 2018 m. biudžeto pirmojo pusmečio vykdymą pristatė LTOK iždininkas Rimgaudas Balaiša, Lietuvos olimpinio fondo – jo direktorius Mantas Marcinkevičius. Biudžetai vykdomi pagal planą.

LTOK vykdomasis komitetas, vadovaudamasis LTOK mandatų komisijos protokolu, nutarė laikinai sustabdyti Lietuvos laipiojimo asociacijos (LLSA) narystę LTOK. Mat ši organizacija, stodama į LTOK, buvo tik asocijuota tarptautinės federacijos narė. Ši sporto organizacija išgarsėjo tuo, kad metų pradžioje padavė LTOK į teismą už neva neaudituotą 2017 metų biudžetą. Jos vienas iš vadovų yra buvęs Lietuvos olimpinio fondo vadovas Vitalijus Vasiliauskas, paprašytas pasitraukti iš pareigų dėl neskaidrios savo veiklos.

„Olimpinė šeima priėmė sprendimą stabdyti LLSA narystę LTOK, kol ši organizacija neatitiks tarptautinės narystės, nurodytos jos stojimo į LTOK dokumentuose. Pasiūlymų buvo ir kitokių, kalbėta ir apie asociacijos šalinimą, nes galima įtarti apgaulę stojant į LTOK. Vis dėlto manau, kad teisingiau yra leisti pasitaisyti. Tad noriu tikėti, kad LLSA netrukus taps visaverte tarptautinės organizacijos nare ir sugrįš į LTOK šeimą“, – sakė LTOK generalinis sekretorius V.Paketūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.