EUROLYGA 2023

Po užpuolimo kalėjime – pribloškęs JAV gimnasčių prievartautojo žingsnis

Didžiausią pastarųjų metų JAV sporto pedofilijos skandalą įsukęs gydytojas Larry Nassaras pribloškė šalį savo užmoju – advokatai prašo iš naujo svarstyti jo bausmę.

 L.Nassaras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 L.Nassaras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 L.Nassaras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 L.Nassaras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-07-26 11:50, atnaujinta 2018-07-26 15:26

Daugiau nei 100 merginų seksualiai išnaudojęs ar prie jų priekabiavęs L.Nassaras metų pradžioje buvo nuteistas kalėti 175 metus.

Tačiau vos tik pradėjęs vykdyti bausmę, jis, kaip teigia pats, buvo užpultas per kelias pirmąsias valandas Arizonos federaliniame kalėjime.

L.Nassarui atstovaujančios teisininkės Jacqueline McCann ir Malaika Ramsey-Heath dėl incidento kaltina „bylos teisėjos retoriką per svarstymą“.

Mičigano valstijos teisėja Rosemarie Aquilina per bylos nagrinėjimą išties negailėjo smerkiančių žodžių ir L.Nassarą vadino monstru, kuris turėtų „išnykti nuo žemės paviršiaus“.

„Aš visai neprieštaraučiau, jeigu jam kas nors padarytų tai, ką jis darė mergaitėms“, – taip pat sakė ji.

L.Nassaras teismui dėl 10 išnaudojimo atvejų prisipažino pats. Anksčiau jis taip pat buvo nuteistas kalėti 60 metų už kompiuteryje rastą vaikų pornografiją.

Teisėjai R.Aquilinai 156 moterys visą savaitę pasakojo apie patirtą išnaudojimą patekus į L.Nassaro rankas. Tarp kalbėjusiųjų buvo olimpinėse žaidynėse aukso medalį laimėjusios gimnastės Aly Raisman ir Jordyn Weiber.

2015 m. JAV gimnastikos administracija viešai nepaskelbusi nutraukė ryšius su L.Nassaru. Vaikus ir jaunas moteris tvirkinęs L.Nassaras teisėją išvadino šališka, o jo atsiprašymas buvo pavadintas nenuoširdžiu.

Vis dėlto gydytojas toliau priiminėjo pacientes iki 2016 metų, kai buvo apkaltintas priekabiavimu ir sulaikytas dėl lytinių santykių su vaiku.

„Kiek verta mergaitė? Kiek verta jauna moteris? Niekas mumis netikėjo, nes niekas nesiklausė. Aukos buvo tildomos, gąsdinamos.

Mums aiškinta, kad tai tik gydymas. Kartais mus dar kartą siuntė pas jį, ir vėl buvome išnaudojamos.

Taip būna, kai institucijų sukurta kultūra leidžia skriaudikui elgtis nevaržomai“, – teisme kalbėjo Rachael Denhollander, kurią L.Nassaras išnaudojo, kai jai tebuvo 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.