EUROLYGA 2023

Burtai Kauno rankinio komandai iškrėtė pokštą

Lietuvos rankinio klubai sužinojo savo būsimus varžovus Europos turnyruose, o šį sezoną juose dalyvaus 5 komandos – 4 vyrų ir 1 moterų.

Kauno ir Vilniaus komandoms teks žaisti tarpusavyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno ir Vilniaus komandoms teks žaisti tarpusavyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2018, 10:54 AM

Neįtikėtinai susiklostė EHF iššūkio taurės burtai. Šiame trečiame pagal rangą Europos turnyre šiemet dalyvauja „Granito-Kario“, Kauno KTU ir Vilniaus VHC „Šviesos“ ekipos.

„Granitui-Kariui“ ir Vilniaus „Šviesai“ burtai lėmė žaisti tarpusavyje, o KTU klubo rankininkai, pernai debiutavę ne tik EHF iššūkio taurėje, bet ir stipriausioje šalies rankinio lygoje, pirmajame varžybų etape susitiks su Juodkalnijos čempionato trečiosios vietos laimėtoju – „Jedinstvo“ klubu iš Bijelo Polės.

Pirmosios EHF iššūkio taurės etapo rungtynės bus žaidžiamos spalio 6 ir 7 dienomis, o atsakomieji susitikimai – spalio 13 ir 14 dienomis.

Prisimena patirtą skriaudą

Praėjusį sezoną „Granitas-Karys“ ir Vilniaus VHC „Šviesa“ susitiko šalies čempionato pusfinalyje. Dauguma rankinio žinovų neabejojo, kad kauniečiai nesunkiai peržengs šį barjerą ir pelnys bent jau sidabro apdovanojimus.

Pirmąją dvikovą „Granitas-Karys“ laimėjo be vargo, tačiau vėliau patyrė du skaudžius pralaimėjimus iš eilės ir su KTU klubu kovojo tik dėl bronzos apdovanojimų.

„Turėsime gerą progą atkeršyti Vilniaus komandai“, – šypsojosi „Granito-Kario“ vyriausiasis treneris Valdemaras Novickis.

Žinomas rankinio specialistas liko patenkintas, kad burtai jo auklėtinius suvedė su VHC „Šviesa“.

„Rimtai nusiteikti kovai reikia su visomis komandomis, tačiau šįkart susitiksime su gerai pažįstamu varžovu, sutaupysime lėšų kelionei“, – svarstė V.Novickis.

Komanda šią savaitę jau pradėjo treniruotes. Dauguma sportininkų liko klubo gretose. Kol kas neaiškus tik vieno komandos lyderių likimas – Mindaugas Urbonas paskelbė apie planus ginti vieno Rusijos klubo garbę.

Lengvos pergalės nesitiki

Didžiąją dalį rankininkų pavyko išlaikyti ir KTU klubui, kuris EHF iššūkio taurės rungtynėse susigrums su Juodkalnijos atstovais.

„Apie šią komandą žinome labai nedaug. Aišku tik tiek, kad ji tarptautinėje arenoje nėra žinoma“, – kalbėjo KTU komandos vyriausiasis treneris Darius Talačka.

Kita vertus, rungtyniauti su Balkanų regiono komandomis niekada nebūna lengva, todėl kauniečiai rimtai ruošiasi akistatai.

„Džiaugiuosi, kad išlaikėme komandos branduolį, – tuo gali pasigirti ne visi šalies klubai“, – kalbėjo D.Talačka. Pasak jo, dar siekiama sustiprinti komandą – vyksta derybos su 2–3 sportininkais.

Treneris prasitarė, kad rudenį prasidėsiančiame šalies čempionate komandai keliama užduotis tapti prizininke. Pernai ji liko per žingsnį nuo šio siekio.

Žino kaimynių galimybes

Vienintelis moterų klubas, kuris varžysis EHF iššūkio taurės turnyre, – Kauno „ACME-Žalgiris“.

Pernai sėkmingai Europoje pasirodžiusios žalgirietės šiemet burtais džiaugtis negali. Jie šalies čempiones suvedė su puikiai pažįstama pajėgia komanda iš Baltarusijos – HC „Gomel“.

Su ja kaunietėms tenka susidurti Baltijos moterų rankinio lygoje, kurioje baltarusės pernai liko antros, o „ACME-Žalgiris“ užėmė trečiąją vietą.

Pirmosios šių komandų tarpusavio rungtynės vyks lapkričio 10–11 dienomis Kaune, o po savaitės – kaimyninėje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.