EUROLYGA 2023

Dėl rekordų ir aukštų vietų šokiruotos Lietuvos ėjikės: „Negalime patikėti“

Nors startų Europos lengvosios atletikos čempionate vis dar laukia septyni lietuviai, jau dabar aišku, kad sekmadienį pasibaigsiančios pirmenybės Lietuvai taps sėkmingiausiomis istorijoje. Berlyne mūsiškiai jau iškovojo du medalius, o dar penki lengvaatlečiai prasibrovė į geriausiųjų aštuonetą.

 Živilė Vaiciukevičiūtė ir Brigita Virbalytė-Dimšienė.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Živilė Vaiciukevičiūtė ir Brigita Virbalytė-Dimšienė.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Živilė Vaiciukevičiūtė užėmė penktąją vietą.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Živilė Vaiciukevičiūtė užėmė penktąją vietą.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Živilė Vaiciukevičiūtė užėmė penktąją vietą.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Živilė Vaiciukevičiūtė užėmė penktąją vietą.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Brigita Virbalytė-Dimšienė pagerino Lietuvos rekordą.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Brigita Virbalytė-Dimšienė pagerino Lietuvos rekordą.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Brigita Virbalytė-Dimšienė pagerino Lietuvos rekordą.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Brigita Virbalytė-Dimšienė pagerino Lietuvos rekordą.<br> A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-08-11 16:46

Šokiruotos – tokios po itin sėkmingai susiklosčiusių moterų 20 km sportinio ėjimo varžybų buvo Brigita Virbalytė-Dimšienė ir Živilė Vaiciukevičiūtė. Lietuvės drastiškai pagerino asmeninius rekordus, o B.Virbalytė-Dimšienė tapo greičiausia šalies ėjike per visą istoriją – 2014 metais Neringos Aidietytės pasiektą Lietuvos rekordą pagerinusi daugiau nei minute.

Distanciją lengvaatletė įveikė per 1 val. 27 min. 59 sek. ir finišavo šalia prizininkių, ketvirta, tuo metu Ž.Vaiciukevičiūtė kvėpavo komandos draugei į nugarą ir užėmė penktąją vietą (1 val. 28 min. 07 sek.).

„Svajojau apie aukštą vietą, o pirminis planas turbūt buvo TOP-6. Apie medalius stengiausi negalvoti, bet mane džiugina tai, kad šį sezoną pradėjau tikėti savimi ir pradėjau svajoti apie aukštas vietas. Anksčiau ateidavau į startą ir net slapčiausiose mintyse negalėjau pagalvoti, jog užimsiu tokią aukštą vietą“, – švytėjo B.Virbalytė-Dimšienė.

Sportininkė dėl „medinio“ medalio nesikrimto – bronzą pelniusi italė Antonella Palmisano mūsiškę aplenkė 29 sekundėmis. Auksą iškovojo ispanė Maria Perez (1 val. 26 min. 36 sek. – čempionatų rekordas), sidabrą – čekė Anežka Drahotova (1 val. 27 min. 3 sek.).

„Turėčiau sakyti, kad nusivylimas dėl neiškovoto medalio yra, bet būkime teisingi – nuo bronzos atsilikau pusę minutės. Bet visi kiti veiksniai – Lietuvos rekordas ir toks didelis asmeninis rekordas – tą nusivylimą užgožia. Reikės tas viltis ir svajones atidėti kitam čempionatui“, – neliūdėjo B.Virbalytė-Dimšienė.

Beje, ėjikių startas dėl dujų nuotėkio Berlyno širdyje buvo atidėtas net pusantros valandos. Ėjimo trasoje buvo jaučiamas dujų kvapas. Vis dėlto starto laiko pakeitimas lietuvių nesutrikdė.

„Manęs iš vėžių tai neišmušė. Susiskambinome su treneriu iš Australijos ir tarėmės, ką daryti. Matėsi, kad stresą patyrė jaunesnės sportininkės, kurioms tai buvo pirmasis kartas. Man, tiesiog, buvo nepatogumų, nes darome tam tikrus veiksmus prieš varžybas ir juos reikėjo dar kartą kartoti. Lietuvai tai išėjo į naudą“, – sakė B.Virbalytė-Dimšienė.

Tuo metu Ž.Vaiciukevičiūtė taip pat viršijo buvusi N.Aidietytės Lietuvos rekordą (1 val. 29 min. 01 sek.). Nors šalies rekordininke dabar vadinsis B.Virbalytė-Dimšienė, Viktoro Meškausko auklėtinė gali džiaugtis savo karjeros rezultatą pagerinusi net pustrečios minutės.

„Emocijų labai daug, pati negaliu patikėti, kad praėjau tokiu laiku. Planavome pasiekti asmeninį rekordą svarbiausiose varžybose. Oras buvo labai geras, palankus, bet kad bus pagerintas Lietuvos rekordas, tikrai nesitikėjau. Dabar dar reikia kambaryje tiesiog apmąstyti, kaip čia viskas buvo“, – negalėjo patikėti Ž.Vaiciukevičiūtė.

Dalį distancijos – nuo šešto iki dvylikto kilometro – sportininkė iš Pabradės žingsniavo atsiplėšusi nuo visų varžovių.

„Kada pirmavau nepasitikėjimo savimi truputį buvo, bet ėjosi labai gerai. Treneris sakė, kad ėjau vienodu tempu, nesulėtėjau, tiesiog konkurentės pagreitėjo. Kažkada reikia eiti pirmai ir pagąsdinti priešininkes, bet buvo labai keista“, – prisiminė Ž.Vaiciukevičiūtė.

Dėl to, kad neišsilaikė prizininkių trejete lietuvė neišgyvena, tačiau vylėsi išlaikyti ketvirtąją poziciją – ją nuo B.Virbalytės-Dimšienės skyrė vos 8 sekundės.

„Šiek tiek liūdna dėl ketvirtosios vietos, nes nuo Brigitos atsilikau nedaug. Džiaugiuosi ir už ją, ir už save, manau, penktoji vieta pirmame suaugusiųjų Europos čempionate yra išties aukšta“, – sakė ėjikė.

Šeštadienį 21.12 val. Lietuvos laiku 400 metrų finale varžysis Agnė Šerkšnienė. Tokias šalis kaip Švedija, Čekija, Turkija ir Šveicarija lenkianti Lietuva vietų įskaitoje (taškai skiriami už aštuntukus – lengvoji.lt) dar turėtų pagerinti poziciją – dabar mūsiškiai rikiuojami 13-i.

Medalių įskaitoje lietuviai su šveicarais dalijasi 12-ąją poziciją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.