EUROLYGA 2023

Pamirštų trenerių nuoskauda: egzistuoja ne tik sportininkas

Lietuvos sportininkų treneriai susirūpino dėl pamirštamo jų indėlio į sportininkų rezultatus. Taip pat, priekaištaujama, kad neretai yra neminimas pirmasis treneris ar vieta, kurioje prasidėjo sportininko kelias į šlovę.

Lietuvos treneriai išreiškė susirūpinimą.<br>A.Pliadžio nuotr.
Lietuvos treneriai išreiškė susirūpinimą.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2018, 10:55 AM, atnaujinta Aug 14, 2018, 11:10 AM

Taip teigiama išplatintame Trenerių profesinės sąjungos pranešime: „Pasibaigė kompleksinis renginys, septynių sporto šakų Europos čempionatas, sukėlęs didelį visuomenės susidomėjimą.

Lietuvos irkluotojų, plaukikų, lengvaatlečių, dviratininkų geri pasirodymai Glazge ir Berlyno sporto bazėse atnešė daug džiaugsmo mūsų šalies gyventojams.

dėmesį mūsų atletų startams skyrė žiniasklaida, LRT Kultūros kanalas, kurio reportažus galėjome stebėti tiesiogiai. Geras kvalifikuotas varžybų komentavimas, dažnai į pagalbą pasikvietus tos sporto šakos specialistus, sportininkus, duos nemažą impulsą sporto populiarinimui šalyje.

Bet mūsų treneriams kelia nerimą jau ne pirmą dešimtmetį nesikeičiantis stereotipas, jog egzistuoja tik sportininkas. Retai išgirstame trenerio pavardę, visai pamirštamas sportininko pirmas treneris, kokiame miestelyje ar kaime jis pradėjo savo sportinį kelią.

Dabar atrodo, kad jie tik iš Vilniaus ar Kauno. Kai reportažas vyksta ne vieną valandą, nesunku pateikti išsamią informaciją apie sportininką, trenerį, tegu jis dar nekovoja dėl medalių, bet žiūrovui tai būtų įdomu, o tarp jų ne vienas verslininkas, kuris galėtų svariai prisidėtų prie gimtojo krašto sporto.

Kas gali pasakyti iš kur Simas Bertašius ar Rolandas Maščinskas, kas jų pirmas treneris?Turime mes pasimokyti iš Lietuvos krepšinio federacijos, pas juos niekas nepamirštama ,greta dabartinio trenerio įrašomas pirmasis, randama būdų kaip jį skatinti .

Antra, miestų ir rajonų sporto vadovai visai pamiršę savo privalomą funkciją, informuoti vietinę žiniasklaidą, savivaldybių administraciją. Nuo to viskas tik geriau, čia ir vietiniai verslininkai nebus pasyvūs stebėtojai, bus neužmiršti pirmieji treneriai, jie bus labiau matomi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.