EUROLYGA 2023

Žinomas mokslininkas prabilo apie Rūtą Meilutytę: greitai vėl neturės lygių?

Lietuvos lengvaatlečiai ir plaukikai išgyvena atgimimą – tuo įsitikinęs pripažintas Lietuvos sporto universiteto (LSU) profesorius Albertas Skurvydas.

R.Meilutytė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
R.Meilutytė.<br> AFP/Scanpix nuotr.
R.Meilutytė.<br> D.Umbraso nuotr.
R.Meilutytė.<br> D.Umbraso nuotr.
 A.Gudžius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 A.Gudžius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 15, 2018, 12:35 PM

Mokslų daktaras po neseniai pasibaigusių Europos čempionatų savo „Facebook“ paskyroje pasidalino įžvalgomis apie lietuvių pasirodymus.

„Ypač mane nustebino Lietuvos plaukikų ir lengvaatlečių atgimimas, nepaisant to, kad Europoje šiose sporto šakose yra milžiniška konkurencija“, – rašė jis.

Lietuvai du sidabro medalius Glazge vykusiose plaukimo pirmenybėse iškovojo Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys, o lengvosios atletikos čempionate Berlyne auksą užsikabino Andrius Gudžius, bronzą – Liveta Jasiūnaitė.

„Iš plaukikų išskirčiau labai didelį D.Rapšio talentą ir plaukikų vyrų estafetę (žinoma, jei R.Meilutytės raumenyse būtų daugiau aerobinių galių, tada ir ji gebėtų finiše ne lėtėti, bet ir greitėti – tai pagerinus, jai pasaulyje ir vėl lygių nebūtų), o iš trenerių – I.Paipalienę ir Ž.Ovsiuką – pagal žinias pačio aukščiausio pasaulinio lygio.

Iš lengvaatlečių išskirčiau, žinoma, A.Gudžių (jo talentas neabejotinai leidžia gerinti disko metimo pasaulio rekordą, neabejotinai), L.Jasiūnaitę, Airinę Palšytę (džiaugiuosi Airinės sugrįžimu – jos talentas dar tik skleidžiasi ir jai 205-207 cm yra ne riba)“, – teigė A.Skurvydas.

Profesorius taip pat turėjo pastabų treneriams, kurie, anot jo, nepakankamai išnaudoja sportininkų galimybes.

„Pastebėjau, kad Lietuvos plaukimo ir lengvosios atletikos trenerių silpnoji pusė yra gebėjimas parengti taip atletus, kad jie didelio raumenų nuovargio metu (jų užrūgštinimo metu) ne tik nemažintų plaukimo ar bėgimo greičio artėjant prie finišo, bet dėl gero valingo aktyvavimo net jį ir padidintų.

Antroji trenerių silpnybė – trūksta šiuolaikinių žinių dėl atletų racionalios individualios mitybos derinimo su fiziniais krūviais.

Trečioji, pagal mane, trenerių silpnybė – atletų smegenų treniravimas, kaip save valdyti milžiniško streso ir nuovargio būsenoje. Čia slypi milžiniški rezervai“, – tikino A.Skurvydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.