EUROLYGA 2023

Jaunųjų rankininkų kovos Europoje: kaip sekėsi Lietuvos atstovams?

Šią vasarą Europos vaikinų pirmenybėse kovojusios jaunųjų Lietuvos rankininkų rinktinės pergalėmis džiugino retai. Žemyno čempionato antrojoje pakopoje mūsų šalies 20-mečiai buvo vidutiniokai, o 18-mečiai neįveikė nė vienų varžovų.

 Aštuoniolikmečių rinktinė skynė tik pralaimėjimus.
 Aštuoniolikmečių rinktinė skynė tik pralaimėjimus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2018, 10:04 AM

Sekmadienį Tbilisyje baigėsi Europos 18-mečių čempionato antrosios pakopos turnyras. Jame Lietuvos rankininkai pralaimėjo visas šešerias rungtynes ir užėmė paskutinę 11-ąją vietą. Mindaugo Andriuškos treniruojamą komandą įveikė Makedonijos, Šveicarijos, Estijos, Farerų Salų, Liuksemburgo ir Graikijos bendraamžiai. 

Prieš keletą metų Europos rankinio federacijai (EHF) įvykdžius jaunimo turnyrų reformą, rankininkai kovoja dviejose pakopose. Pirmojoje pakopoje varžosi 16 stipriausių rinktinių, o antrojoje pakopoje rengiami du turnyrai, kuriuose dalyvauja visos kitos komandos. 

Iš viso šiais metais 18-mečių čempionato abiejose pakopose rungtyniavo 39 šalių rinktinės. Lietuva tarp jų užėmė 37-38 vietą.
Liepos mėnesį vyko Europos 20-mečių čempionatas. Raimondo Maldžiaus treniruojami Lietuvos vaikinai žaidė antrosios pakopos turnyre Skopjėje ir užėmė šeštąją vietą. 

Lietuvos komanda, kurią sudarė šalies vyrų lygoje rungtyniaujantys rankininkai, nugalėjo Farerų Salas, Estiją ir Italiją, sužaidė lygiosiomis su Suomija, bet pralaimėjo Baltarusijai, Graikijai ir Ukrainai. Lietuvos rinktinės lyderiai Karolis Antanavičius ir Deividas Jovaišas užėmė dvi pirmąsias vietas Makedonijos sostinėje vykusio turnyro rezultatyviausių žaidėjų sąraše. 

20-mečių čempionato dviejose pakopose rungėsi 38 komandos. Sudėjus visų turnyrų rezultatus, Lietuva užėmė 27-28 vietą. 

Stipriausios Europos 20-mečių komandos kovojo Slovėnijoje. Žemyno čempione tapo šeimininkė Slovėnija, sidabro medalius iškovojo Prancūzija, bronzos – Vokietija. 

Europos 18-mečių čempionato pirmosios pakopos turnyras vyko Kroatijoje. Jo finale Švedija nugalėjo Islandiją, o trečiąją vietą užėmė Danija.

Merginų rinktinės šiais metais varžėsi pasaulio pirmenybėse. Vengrijoje vykusiame 20-mečių čempionate aukso medalius laimėjo šeimininkių komanda, sidabro – Norvegija, bronzos – Korėja. 

Pasaulio 18-mečių čempionatas buvo surengtas Lenkijoje. Ant šio turnyro garbės pakylos užkopė Rusija, Vengrija ir Korėja.
Lietuvos merginų rinktinės į pasaulio pirmenybes nepateko. 

Kelios Lietuvos komandos šią vasarą dalyvavo neoficialiuose turnyruose, bet juose irgi nenudžiugino. 

16-mečių merginų rinktinė kovojo Gioteborge rengiamame Europos atvirajame čempionate, kuriame tarp 20 komandų užėmė 17-ąją vietą. Lietuvės nugalėjo tik Gruzijos ir Estijos rankininkes. 

Lietuvos sporto universiteto moterų komanda, kurios branduolį sudarė Kauno „Žalgirio“ ir „Garliavos“ rankininkės, buvo išvykusios į Europos universitetų žaidynes Portugalijos mieste Koimbroje. LSU komanda laimėjo tik vienerias iš penkerių rungtynių ir užėmė aštuntąją vietą.

Kroatijos mieste Rijekoje vykusiame pasaulio universitetų čempionate kovojo Lietuvos universitetų rinktinė, kuriai vadovavo Lietuvos vyrų rinktinės ir šalies čempiono Klaipėdos „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas, o sudėtyje buvo keli į vyrų rinktinę besibeldžiantys ar joje jau debiutavę rankininkai. Deja, lietuviai aplenkė tik Taivano rankininkus ir užėmė priešpaskutinę devintąją vietą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.