EUROLYGA 2023

Sprendimas teniso korte sukėlė pasipiktinimą: prasidėjo kaltinimai seksizmu

Didelis karštis stipriai kamuoja Niujorke vykstančio „US Open“ turnyro dalyvius. Tenisininkai visais būdais bando atsivėsinti, o už tai viena sportininkė sulaukė įspėjimo. Po šio net gi prasidėjo kaltinimai seksizmu.

 Prancūzė dėl savo elgesio teniso korte sulaukė įspėjimo.<br> Lrytas.lt montažas
 Prancūzė dėl savo elgesio teniso korte sulaukė įspėjimo.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-30 13:05

Nors turnyro organizatoriai prailgino pertraukėles skirtas pasiilsėti mačo metu, nepadeda net ir tai. Karštis nukamavo Ričardą berankį, o be jo iš kovų net nebaigę mačų pasitraukė ir dar keli atletai.

Karštis buvo tas faktorius, kuris iššaukė daug diskusijų dėl, rodos, gana paprasto poelgio.

Kai pertraukėlės metu Novakas Džokovičius ir dar keli vyrai tenisininkai nusimetė marškinėlius tam, kad atsivėsintų, tai niekam neužkliuvo, mat taip taisyklės nepažeidžiamos.

Tačiau viskas priešingai moterų varžybose. Nelaimėle del savo aprangos tapo 28-erių prancūzė 31-oji pasaulio raketė Alize Cornet.

Mačo metu su 30-mete švede, 21-ąja rakete Johana Larrson, ji skundėsi karščiu, o pajutusi, kad kažkas ne taip su marškinėliais, čia pat, teniso korte nusprendė juos nusiimti, kad galėtų užsivilkti iš naujo.

Vos tik ji taip padarė, gavo įspėjimą iš mačo teisėjo, esą tai buvo nesportiškas elgesys. Moterims marškinėlius keisti leidžiama tik rūbinėje.

Toks sprendimas papiktino nemažai asmenų, kurie tokius sprendimus įvardijo visiška nelygybe. Socialiniuose tinkluose pasipylė kritikos bangos.

„Alize Cornet sugrįžo po dešimt minučių pertraukos dėl karščio. Ji buvo atvirkščiai užsivilkusi naujus marškinėlius. Pasikeitė. Gavo įspėjimą dėl nesportiško pasirodymo... bet vyrams tai leidžiama persirengti aikštėje“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Judy Murray, garsaus tenisinko Andy Murray'aus mama.

„Nejuokaukit, juk vyrai visuomet laisvai keičiasi marškinėlius, kodėl to negali daryti moterys? Jeigu jos po apačia vis tiek vilki dar vieną rūbą?“ – tokiomis ir panašiomis nuomonėmis dalijosi tenisą stebintys asmenys. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.