EUROLYGA 2023

Baltijos regbio lygoje – dramatiška „Žalgirio“ pergalė prieš naujokus

Savaitgalį vykusiame ketvirtajame Baltijos regbio lygos ture pergales šventė favoritėmis laikytos ekipos. Tiesa, tiek Kauno „Žalgiris“, tiek Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ dėl pergalių turėjo gerokai paprakaituoti.

 Kauniečiai nugalėjo lygos naujokus.<br>www.miesnieki-rugby.lv nuotr.
 Kauniečiai nugalėjo lygos naujokus.<br>www.miesnieki-rugby.lv nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2018, 12:13 PM

Ypač dramatiškos rungtynės vyko Šiauliuose, kur lygos naujokai „Šiaulių“ regbininkai kibo į atlapus sėkmingai šiame sezone rungtyniaujančiam „Žalgiriui“. Žalgiriečiai iškovojo pergalę po dramatiškos kovos 22:21 (7:3).

Antrojo kėlinio viduryje „Žalgiris“ pirmavo 19:11, bet ambicinga ir jauna „Šiaulių“ ekipa nepasidavė ir pelnė 10 taškų iš eilės bei išsiveržė į priekį 21:19. Tik pačioje mačo pabaigoje, 78-ąją min., „Žalgirio“ žaidėjai išprovokavo varžovų pražangą ir Paulius Sugintas tiksliu baudos smūgiu padovanojo pergalę Kauno klubui.

„Žalgiriui“ visus tris žeminimus (15 tšk.) pelnė Naglis Dunčikas. 7 taškus pridėjo P. Sugintas. „Šiaulių“ ekipoje 11 taškų surinko Matas Miežys, po 5 – Gytis Balčiūnas ir Donatas Streckis.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Kasparas Krasauskas („Žalgiris“) ir Gytis Balčiūnas („Šiauliai“).

„Šiauliai“ skaudžiai pralaimėjo pirmąsias dvejas rungtynes „Top“ lygoje, todėl toks žaidimas prieš vienus čempionato lyderių suteikė daug pozityvo tiek žaidėjams, tiek treneriams.

„Labai didžiuojuosi savo vaikinais. Lyginant su pirmosiomis sezono rungtynėmis, atrodėme tarsi kita komanda. Esu sužavėtas Gyčio Balčiūno žaidimu, jam gerai talkino ir kiti. Esu patenkintas jaunųjų žaidėjų pasirodymu. Su kiekvienomis rungtynėmis gerėja mūsų susižaidimas, o taip pat fiziškai tampame vis stipresni“, – savo auklėtinius gyrė „Šiaulių“ treneris iš PAR Ntando Manyosha.

„Žalgirio“ treneris, taip pat specialistas iš PAR Felo Sangweni, buvo nepatenkintas regbininkų nusiteikimu.

„Žaidėjai galvojo, kad tai bus lengvos rungtynės ir pasąmonėje ta mintis lydėjo visas rungtynes. Gerai, kad laimėjome ir galėsime laukti pusfinalio, bet turėsime padaryti išvadas. Analizuosime žaidimą ir stengsimės išspręsti savo problemas“, – teigė F. Sangweni.

„Nusiteikimas buvo didžiausias mūsų problema. Prieš tai jauniems varžovams tiesiog trūko žaidybinės patirties, bet žinome, kokį trenerį turi „Šiauliai“, žinome, kad kiekvienoms rungtynėms jie kažką paruošia. Jauni žaidėjai yra labai motyvuoti, todėl negalėjome nesitikėti tokio gero varžovų žaidimo“, – pridūrė žalgirietis Domantas Tautkus.

Kitose rungtynėse Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ namuose 47:10 (13:10) įveikė Kekavos „RC Miesnieki-Kekava“ (Latvija) ekipą. Svečiai iš Latvijos pirmajame kėlinyje su šiauliečiais žaidė kaip lygūs su lygiais, bet antroje susitikimo pusėje „Baltrex-Šiauliai“ įsibėgėjo ir įrodė savo pranašumą.

„Baltrex-Šiauliams“ 12 taškų pelnė Laurynas Prelgauskas, po 10 – Lukas Šinkūnas ir Kęstutis Karbauskas, po 5 – Vaidotas Gaubas, Dovydas Smolenskas ir Donatas Pundinas. Kekavos komandoje po 5 taškus pelnė Juris Iesalnieks bei Mairis Briva.

Geriausiais žaidėjais paskelbti Žygimantas Radžius („Baltrex-Šiauliai“) bei Elmars Šefanovskis („RC Miesnieki-Kekava“).

„Į aikštę žengėme kiek perdegę, kai kurie žaidėjai nežinojo savo užduočių, todėl buvo šiokia tokia sumaištis. Per pertrauką pasikalbėjome ir viskas pasitaisė. Latvių žaidimas yra toks pat kaip ir anksčiau. Jų stipresnė pusė yra grumtynės, tas nesikeitė ir šiandien“, – teigė K. Karbauskas.

„Kadangi latviai pasižymi grumtynių žaidimu, tai mes daugiausiai rėmėmės greitais ir jaunais krašto žaidėjais. Sunkią pradžią lėmė tam tikras nesusikaupimas ir susižaidimo trūkumas“, – pridūrė kitas „Baltrex-Šiaulių“ narys Mindaugas Grigas.

Latvijos komandos atstovai džiaugėsi geru pirmu kėliniu, bet prisipažino, kad antroje pusėje intrigos užmegzti nebuvo šansų.

„Pirmasis kėlinys buvo neblogas, komanda laikėsi žaidimo plano. Antrajame kėlinyje žaidimas sugriuvo, varžovai surengė keletą rezultatyvių atakų ir buvo sunku jiems pasipriešinti“, – teigė Kekavos ekipos treneris Kristaps Andersons.

Baltijos regbio „Top“ lygoje pirmauja Šiaulių „Vairas-Kalvis“ (3 pergalės/0 pralaimėjimų), antrąją vietą užima Kauno „Žalgiris“ (3/1), trečiąją – „Baltrex-Šiauliai“ (2/1), ketvirtąją – „RC Miesnieki-Kekava“ (0/3), penktąją – „Šiauliai“ (0/3).

Šeštadienį paskutiniame reguliariojo sezono ture įvyks kaip visada intriguojantis Šiaulių derbis tarp „Vairo-Kalvio“ ir „Baltrex-Šiaulių“, o dėl pirmosios pergalės ir paskutinio bilieto į pusfinal Latvijoje kausis „RC Miesnieki-Kekava“ ir „Šiauliai“.

Lietuvos čempionato rungtynėse šeštadienį Vilniaus regbio akademijos (VRA) komanda svečiuose 31:10 (10:3) nugalėjo Panevėžio „Klevo-PST“ klubą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.