EUROLYGA 2023

Pirmuoju tašku Čempionų lygoje džiaugėsi vienas Lietuvos rankininkas

Treneris Gintaras Savukynas ir vartininkas Giedrius Morkūnas trečiadienį džiaugėsi pirmuoju rankinio Čempionų lygoje iškovotu tašku. G.Savukyno treniruojamas Ryhimiakio „Cocks“, kurio vartus gina G.Morkūnas, pirmajame ture namie sužaidė lygiosiomis su Leono „Ademar“ komanda 19:19 (13:11). 

 Giedrus Morkūnas sėkmingai pasirodė su savo ekipa.<br> Stop kadras
 Giedrus Morkūnas sėkmingai pasirodė su savo ekipa.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2018, 9:47 PM

Kitose rungtynėse Zaporižės „Motor“, kurio pagrindinis atakų organizatorius yra Aidenas Malašinskas, namie nusileido turtingiausiam Europos klubui Paryžiaus PSG 29:35 (12:17). A.Malašinskas įmetė 6 įvarčius ir buvo rezultatyviausias „Motor“ žaidėjas. 

Čempionų lygos nugalėtojo vardą ginantis „Montpellier“, kuriam atstovauja Jonas Truchanovičius, pirmąsias rungtynes su Skopjės „Vardar“ komanda žais šeštadienį. 

„Motor“ pirmąjį laimėjimą pasiekė dar pirmųjų rungtynių išvakarėse. Klubo vadovai patys nesitikėjo, jog jiems pavyks parduoti visus 3,5 tūkst. bilietų, tačiau Zaporižės „Junost“ arenos tribūnos per sezono atidarymą buvo sausakimšos. 

Šios rungtynės buvo ypatingos dėl kelių priežasčių. Nors „Motor“ jau šeštą sezoną žaidžia Čempionų lygoje, visus praėjusius sezonus dėl užsitęsusios „Junost“ rekonstrukcijos svečius priimdavo kituose Ukrainos miestuose. Be to, šį rudenį Zaporižės klubas pirmą kartą žaidžia Čempionų lygos stipresniojoje pakopoje, o jo pirmasis varžovas buvo net 17 mln. eurų biudžetą turintis PSG.

Deja, A.Malašinskui ir jo komandos draugams nudžiuginti zaporižiečių pirmąja pergale nepavyko. „Motor“ tik rungtynių pradžioje žaidė lygiai, bet nuo pirmojo kėlinio vidurio neberado spragų darnioje varžovų gynyboje ir dar prieš pertrauką atsiliko penkių įvarčių skirtumu. Antrajame kėlinyje vaizdas nepasikeitė ir Paryžiaus rankininkai namo išsivežė du taškus. 

Pirmasis sezono įvartis buvo įmestas Suomijos mieste Vantoje, į kurį Čempionų lyga atkeliavo pirmą kartą. Rungtynės Suomijoje prasidėjo anksčiausiai, o pirmasis trečiadienio vakarą pasižymėjo „Cocks“ klubo puolimo lyderis Nico Ronnbergas. 

Suomijos čempionas „Cocks“ debiutuoja svarbiausiame žemyno turnyre, bet nepabūgo labiau patyrusių varžovų ir atėmė tašką iš Ispanijos vicečempiono „Ademar“ klubo. G.Savukyno auklėtiniai nė sykio neleido varžovams išsiveržti į priekį, patys keliskart pirmavo trijų įvarčių skirtumu, antrajame kėlinyje sykį įgijo net keturių įvarčių persvarą (18:14 – 43 min.), bet pabaigoje įstrigo varžovų gynyboje ir paskutinėmis minutėmis turėjo ne juokais pasijaudinti. Leono komanda rengė paskutinę ataką, bet G.Morkūnas atrėmė du klastingus važovų metimus. 

Beje, pirmosios Suomijoje vykusios Čempionų lygos rungtynės nesukėlė didelio susidomėjimo. 3,5 tūkst. vietų turinčios „Energia arena“ tribūnose buvo vos apie 500 sirgalių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo