EUROLYGA 2023

Lietuvos rankinio supertaurės rungtynėse – kauniečių triumfas

Šeštadienio popietę Garliavoje rinkosi po dvi stipriausias Lietuvos moterų ir vyrų rankinio ekipas, kurios susikovė dėl pirmojo šio sezono trofėjaus – Lietuvos rankinio federacijos (LRF) supertaurės. Moterų finale pergalę po permainingos kovos rezultatu 35:30 (15:16) šventė Kauno „ACME–Žalgiris“ nugalėjęs Kauno rajono HC „Cascada–Garliavos SM“ merginas, o vyrų finale pirmąjį kartą triumfavo „Granito–Kario“ rankininkai, 32:30 (16:14) įveikę Klaipėdos „Dragūną“. 

Kauno „ACME-Žalgiris“ ir „Granitas-Karys“ iškovojo LRF Supertaures.<br> LRF nuotr.
Kauno „ACME-Žalgiris“ ir „Granitas-Karys“ iškovojo LRF Supertaures.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2018, 5:17 PM, atnaujinta Sep 15, 2018, 5:20 PM

Permainingas moterų finalas

Susitikimo pradžioje kur kas geriau atrodė „ACME–Žalgirio“ klubas, kuris netruko susikurti sau apčiuopiamą 4 įvarčių pranašumą (5:1). Didžiąją dalį pirmojo kėlinio pirmavusios žalgirietės vis tik persvaros neišlaikė ir jau 26-ąją rungtynių minutę rezultatas tapo lygus (12:12). Garliavos komanda paskutinėmis pirmojo kėlinio minutėmis dar ir išsiveržė į priekį ir prieš pertrauką pirmavo rezultatu 16:15.

Antrajame kėlinyje Kauno rajono komanda ir toliau nemažino apsukų ir vienu metu jau jos turėjo 4 įvarčių persvarą (22:18). Vis tik antrajam kėliniui persiritus į antrąją jo pusę, žalgirietės sugebėjo susigrąžinti iniciatyvą ir iškovoti pirmąjį trofėjų šį sezoną. Pergalę praėjusių metų Lietuvos čempionės šventė rezultatu 35:30.

Rezultatyviausiai „ACME–Žalgirio“ gretose žaidė Audinga Kniubaitė, pelniusi 9 įvarčius, Greta Burkaitė ir Klaudija Šidlauskytė įmetė po 6, o Simona Jaškūnaitė – 4. Garliavos komandoje 9 kartus pasižymėjo Evelina Dževerakaitė, 7 įvarčius pelnė Greta Rinkevičiūtė, 6 – Karolina Sparnauskaitė, o 5 – Emilė Aglinskaitė.

Tai buvo jau ketvirtoji žalgiriečių iškovota Supertaurė. Vienintelį kartą 2015 metais ją buvo laimėjusi Garliavos komanda.

„Granitas–Karys“ – pirmąjį kartą iškovojo Supertaurę

„Granito–Kario“ ekipa prieš sezoną atsisveikinusi su keliais savo lyderiais parodė kovingą charakterį ir iškovojo pirmąjį sezono trofėjų. Kauniečiai nuo pat susitikimo pradžios demonstravo drausmingą rankinį ir įpusėjus pirmajam kėliniui pirmavo 9:8. Nors pirmosios rungtynių dalies metu jiems solidesnės persvaros susikurti nepavyko, tačiau prieš pertrauką jie turėjo dviejų įvarčių pranašumą (16:14).

Vaizdas aikštėje per daug nesikeitė ir po pertraukos. Į kiekvieną „Dragūno“ bandymą spurtuoti Kauno klubas atsakydavo rezultatyviomis atakomis ir tą spurtą užgesindavo. „Granitas–Granitas“ ne tik kad neprisleido artyn klaipėdiečių, bet dar sugebėjo padidinti pranašumą ir, likus žaisti dešimt minučių, pirmavo net keturiais įvarčiais (27:23).

Toks pat skirtumas tarp komandų buvo ir likus žaisti keturias minutes (31:27), tačiau tuomet į lemiamą šturmą kilęs „Dragūnas“ grąžino intrigą ir pradėjus tiksėti paskutiniai minutei tarp komandų buvo jau tik vieno įvarčio skirtumas (31:30). Lemiamoje atakoje „Granitui–Kariui“ įvarti pelnė Modestas Štarolis, o Klaipėdos klubas savo paskutinę ataka baigė klaida.

„Granito–Kario“ rankininkams tai pirmasis toks titulas klubo istorijoje. 2015 metais jie buvo pralaimėję tam pačiam  „Dragūnui“, o 2016 metais nusileido Alytaus „Varsos–Stronglaso“ klubui. Nė vienam Lietuvos rankinio klubui dar nė karto nepavyko šio trofėjaus laimėti dvejus metus iš eilės.

Šiame mače Kauno klube rezultatyviausiai žaidė Modestas Štarolis (9 įvarčiai), Irmantas Asakavičius (6), Karolis Grigas (4), tačiau naudingiausiu komandos žaidėju išrinktas vartininkas Lukas Gurskis, kuris ne tik puikiai gynė komandos vartus, bet dar ir pats pelnė 3 įvarčius.

Klaipėdos ekipoje rezultatyviausias žaidėjas buvo Žanas Gabrielius Virbauskas – 9 įvarčiai, o 4 kartus pasižymėjo Lukas Juškėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.