EUROLYGA 2023

Stipriausias šalies moterų rankinio klubas „ACME-Žalgiris“ ir toliau sieks tik pergalių

Praėjusį sezoną „ACME-Žalgirio“ rankininkės Lietuvoje iškovojo visus įmanomus titulus. Prieš prasidedant naujam sezonui žalgirietės metė ne vieną iššūkį sau.

Kaunietės naują sezoną pasitiks atsinaujinusios.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaunietės naują sezoną pasitiks atsinaujinusios.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno „ACME-Žalgirio“ rankininkės turnyre Čekijoje iškovojo trečiąją vietą.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Kauno „ACME-Žalgirio“ rankininkės turnyre Čekijoje iškovojo trečiąją vietą.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Kaunietės naują sezoną pasitiks atsinaujinusios.<br>Facebook nuotr.
Kaunietės naują sezoną pasitiks atsinaujinusios.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Giedrė Skridailaitė

Sep 16, 2018, 3:19 PM

Galingiausia Lietuvos moterų rankinio komanda verčia naują puslapį. Šį sezoną „ACME-Žalgirį“ paliko net septynios žaidėjos, tad komandos treneris bando užpildyti neišvengiamai atsiradusias spragas.

Nors žalgirietės šiuo metu negali džiaugtis visa sudėtimi, yra nusiteikusios nenuleisti rankų ir pildyti savo pergalių sąrašą.

Komandoje daug permainų

Šį sezoną komanda susidūrė su naujais iššūkiais – žalgiriečių komandą paliko net septynios žaidėjos, o prisijungė dar tik dvi.

„Trys žaidėjos – Inesa Verbovik, Simona Kazlauskaitė ir Dovilė Ilčiukaitė paliko komandą, nes šiais metais žais Vokietijos klubuose. Taip pat viena didžiausių netekčių – vartininkė Kristina Kvedarienė. Nors žinojome jau kiek anksčiau, bet tai didelis praradimas. Dabar liko tik viena vartininkė“, – apie permainas pasakojo treneris Aurelijus Skarbalius.

Komandos gretas papildė pirmojoje lygoje žaidusi Deimantė Baranauskaitė ir prieš šešerius metus „ACME-Žalgirio“ komandos gretose buvusi Lina Lukoševičienė.

„Lina mūsų komandai šiuo metu yra labai reikalinga. Džiaugiuosi, jog po šešerių metų ji ir vėl prisijungė prie mūsų. Ši žaidėja yra tikrai užsispyrusi ir siekianti savo tikslų. Jau Čekijos turnyre pamatėme jos galimybes. Manau, kad laikui bėgant viskas bus tik dar geriau“, – sakė A.Skarbalius.

Anot rankininkės L.Lukoševičienės, pačiai jai kiek sunku patikėti, jog vėl atstovauja „ACME-Žalgirio“ komandai. Prieš metus žaidėja neturėjo minčių ir nesitikėjo dar kartą prisijungti prie rankininkių.

„Nusprendžiau, kad dar noriu sportuoti aukštesniu lygiu. Ėmiausi iniciatyvos, o treneris neatsisakė. Savo sprendimu esu patenkinta. Pirmosios rungtynės tarptautiniame Čekijos turnyre manęs neišgąsdino.

Man viskas nauja ir viskas įdomu. Nuo tada, kai žaidžiau komandoje, jos sudėtis visai pasikeitusi, likusi tik viena žaidėja, kuri buvo komandoje ir prieš šešerius metus. Tačiau emocijos pačios geriausios“, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi L.Lukoševičienė.

Treneris A.Skarbalius pastebėjo, jog Lietuvoje mergaičių pamainos rengimas yra tikrai komplikuotas. Nėra žaidėjų, kurios iš karto galėtų žaisti aukščiausiu lygiu, o blogiausia, kad apskritai mažėja sportuojančių jaunų rankininkių.

Išbėgo į tarptautinę aikštę

„ACME-Žalgirio“ rankininkės intensyviai ruošėsi naujam sezonui. Anot A.Skarbaliaus, rugpjūčio mėnesį dalis žaidėjų treniravosi kelias dienas per savaitę net po du kartus. Iš viso paskutinį vasaros mėnesį žalgirietės net 30 kartų treniravosi ir žaidė rungtynėse.

Rengdamasi sezonui komanda suspėjo išbėgti ir į tarptautinę aikštę. Rugpjūčio paskutinėmis dienomis kaunietės dalyvavo tarptautiniame Olomouco turnyre Čekijoje, kuriame konkuravo su austrėmis, čekėmis ir slovakėmis.

Žalgirietėms turnyre pavyko pranokti net penkis kartus Europos čempionių lygos nugalėtojomis, Europos rankinio federacijos (EHF) taurės laimėtojomis bei daugkartinėmis Austrijos čempionėmis tapusias Vienos „Hypo Niederosterreich“.

Kaunietės pergalę išplėšė ir žaisdamos su Austrijos „ZV Wiener Neustadt“ komanda. Tačiau vėliau „ACME-Žalgirio“ komandai nepavyko demonstruoti tokio gero žaidimo, kaunietės suklupo du kartus. Nors rankininkės prarado šansą lipti ant nugalėtojų pakylos, iš turnyro neišvažiavo tuščiomis – į Lietuvą parsivežė bronzos medalius.

Prie komandos prisijungusi L.Lukoševičienė neslėpė, kad sezono pradžia visuomet nelengva, – tenka priprasti prie ritmo, prie kamuolio ir vienai prie kitos: „Kolektyvas jaunas, bet turnyro metu viena kitą supratome visai neblogai. Sezono eigoje, manau, vis daugiau treniruosimės, žaisime kartu ir seksis dar geriau vienai kitą suprasti.“

Tikslas – siekti pergalių

„Šiuo metu spragų daug, tačiau iš šios situacijos siekiame išspausti tiek, kiek tik tai galime. Praėjusiais metais turėjome visą sudėtį ir galėjome eksperimentuoti su sudėtimi, o dabar tenka kiek kitaip organizuoti žaidimą. Bet mes nenuleidžiame rankų ir į viską žvelgiame optimistiškai.

Neturime kitų minčių, mūsų tikslai aukščiausi – Lietuvoje norime iškovoti visus įmanomus titulus“, – optimistiškai kalbėjo treneris A.Skarbalius.

Rugsėjo 15 d. žalgirietės Supertaurėje susitiks su nuolatinėmis savo konkurentėmis – Garliavos ekipa. Tai bus pirmasis iššūkis ir „ACME-Žalgirio“ komanda iš visų jėgų yra nusiteikusi kovoti dėl pergalės.

„Man šios varžybos bus oficialus debiutas. Neslėpsiu, tikrai norėtųsi laimėti pirmąjį sezono titulą ir parodyti viską, ką sugebame“, – sakė L.Lukoševičienė.

Treneris taip pat nesvarsto kitų galimų scenarijų. Anot jo, žalgirietės privalo nugalėti, net jei ir atrodytų, kad dabar komanda yra kiek silpnesnė.

Po pirmojo susitikimo su Garliavos komanda žalgirietės intensyviai rengsis ir tarptautinėms kovoms – Europos taurės ir Baltijos lygos varžyboms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.