EUROLYGA 2023

Tailande patirtį kaupiantis Sigitas Gaižauskas: „Iš ten visada grįžtu stipresnis“

„Nusiraminu, nusiteikiu ir visada prisimenu žodžius, kuriuos Tailande man pasakė vienuolis, šventinęs mano Monkonga – raištį ant galvos. Jis pasakė, kad prieš kiekvieną kovą turėčiau galvoti apie savo artimus žmones, kuriems aš visada rūpiu, ir privalau atsiminti sunkų kelią, kuri nuėjau, kad galėčiau lipti į ringą“, – paklaustas apie emocijas prieš žengiant į ringą prisimena kovotojas Sigitas Gaižauskas.

 S.Gaižauskas džiaugiasi savo įvairiapuse patirtimi.<br> LBF nuotr.
 S.Gaižauskas džiaugiasi savo įvairiapuse patirtimi.<br> LBF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2018, 10:43 AM, atnaujinta Sep 19, 2018, 10:45 AM

Klubo „Titanas“ auklėtinis teigia, kad prieš kovą jam svarbiausia yra ramybė: „Tiesiog noriu būti ramiai, nusiteikti būsimai kovai ir eiti į ringą.“

Jau rugsėjo 21 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje S. Gaižauskas stos į kovą su britu Danny Parkeriu tarptautinio turnyro „Dream Boxing and KOK’59 World series 2018 in Kaunas“ ringe.

„Kovai būsiu pasiruošęs, – žada Sigitas. – Mačiau savo varžovo kovas. Tai yra jaunas kovotojas, kovojantis europietišku stiliumi, daug dėmesio jis skiria rankų technikai, mėgsta boksuotis. Norėčiau, kad ši kova baigtųsi mano pergale. Tačiau visi suprantame, kol nenuskamba paskutinis gongas, tol gali būti visko“.

Pasak S. Gaižausko, vienas pagrindinių veiksnių, nulemiančių pergalę, yra tvirtas charakteris. „Turi turėti stiprią širdį, jei nori laimėti, nes pergalei nepakanka jėgos ir technikos“, – pabrėžia kovotojas.

Muay Thai kovos menui ištikimas Sigitas pabrėžė, kad Muay Thai – ne tik sportas, tai – gyvenimo būdas. „Tai – labai stiprus sportas su giliomis tradicijomis ir tikėjimu. Reikia įvaldyti daug technikos, kad galėtumei visapusiškai kovoti ringe. Būtent tai mane ir užbūrė“, – prisipažino kovotojas.

Dažnai Tailande besitreniruojantis ir turnyruose pergales skinantis S.Gaižauskas džiaugiasi savo įvairiapuse patirtimi.

„Tailande Muay Thai yra viena iš pačių populiariausių sporto šakų, ten kovos ir turnyrai vyksta kiekvieną dieną, kovotojai pradeda sportuoti ir kovoti būdami vos kelių metukų, sporto klubai dažniausiai būna kuklūs: suplyšę maišai, nėra dušų, po salę vaikšto valkataujantys šunys ir vištos, – pasakoja Sigitas. – Tačiau iš ten visada grįžtu stipresnis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.